A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Відбулося засідання комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

Дата: 06.12.2021 15:24
Кількість переглядів: 289

06 грудня 2021 року під головуванням заступника селищного  голови з питань діяльності виконавчих органів ради Геннадія Сусідка відбулося засідання комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

На порядку денному розглядалось два питання:

1. План заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбарєрного простору в Україні на період до 2030 року.

2. Електронна версія «Довідника  безбар’єрності».

Головна мета Стратегії - створення безперешкодного середовища для всіх груп населення, забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права, отримувати послуги на рівні з іншими шляхом інтегрування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної та громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності до всіх сфер державної політики.

 Розпорядженням Устинівського селищного  голови   від 29 листопада 2021 року № 220 -р  затверджено  план заходів, які необхідно виконати протягом 2021-2022 років. Перщочергове завдання - проведення інвентаризації об’єктів спортивної інфраструктури для визначення їх стану та рівня доступності (ІV квартал 2021 р.).

Щодо  створення електронної версії «Довідника безбар’єрності» зазначено, що безбар’єрність - це не тільки пандуси, а й мова спілкування. Цей Довідник є корисний для кожного з нас.  Тому що важливо, як люди спілкуються між собою та які слова використовують при цьому. Даний посібник  пояснює чому, розбудовуючи безбарєрне середовище, важливо дотримуватись коректного спілкування.

Тож, в черговий раз закликаємо всіх мешканців громади зайти за  посиланням https://ustynivka-gromada.gov.ua/news/1634563847/ в електронну версію «Довідника безбар’єрності» та на головній сторінці пройти тест, щоб перевірити власну толерантність та коректність.

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь