A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Сімейний патронат – нова форма працевлаштування

Дата: 20.01.2022 16:39
Кількість переглядів: 236

  20 січня 2022 року фахівцями Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості проведено засідання клубу для жінок на тему «Сімейний патронат – нова форма працевлаштування» з метою  інформування   безробітних  про такий  вид  зайнятості .

   Відкрила захід провідна фахівчиня відділу районної філії обласного центру зайнятості Алла Хохуля,  ознайомила присутніх з порядком створення, влаштування та перебування дитини в сім’ї, оплатою послуг патронату та виплатою соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя.

  А чи задумувалися ви – що відчуває дитина коли про неї просто нікому подбати, а сама вона ще занадто маленька? Сварки, конфлікти між батьками, хвороби та інші життєві ситуації – доволі часто з цих причин діти стають заручниками складних життєвих обставин. Тільки у сім’ї дитина може всебічно й гармонійно розвиватися.

   Сімейний патронат допомагає дітям, які втратили батьків або чиї батьки чи особи, що їх замінюють не здійснюють своїх батьківських обов’язків унаслідок різних причин. Передбачається він і для дітей, які зазнали наслідків батьківської недбалості або жорстокого поводження і ризикують наразитись на це в подальшому. Держава влаштовує таких дітей на тимчасове проживання та виховання у професійні патронатні сім’ї.

Фахівчиня відділення центру надання соціальних послугУстинівської селищної ради  зазначила, що на території нашої громади вже є одна патронатна сім'я, створена колишньою безробітною.

    «Для сім’ї патронатного вихователя це шанс на офіційне працевлаштування, не покидаючи свою домівку, зарахування педагогічного стажу та гідна заробітна платня на період перебування дитини в його родині»-завершила  фахівець центру зайнятості. 

  Захід пройшов за участі фахівця відділення центру надання соціальних послуг Устинівської селищної ради Вікторії Голян.

   По завершенню інформаційної частини присутні поставили спеціалістам питання, на які отримали вичерпні відповіді.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь