A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Двадцять п’ята сесія селищної ради

Дата: 25.04.2022 11:38
Кількість переглядів: 507

22 квітня селищний голова Ігор Пеньков провів позачергову двадцять п’яту сесію селищної ради восьмого скликання. У пленарному засіданні взяли участь 16 депутатів із 22. З усіх питань порядку денного ухвалено рішення, враховуючи проекти постійних комісій селищної ради.

Внесено зміни до рішення Устинівської селищної ради від 22 грудня 2021 року №1681 «Про бюджет Устинівської територіальної громади на 2022 рік».

Зокрема, зменшено доходну частину бюджету на 4 516,1 тис.гр., які були передбачені як освітня субвенція з державного та обласного бюджетів. Відповідну на цю ж суму зменшено і видатки на освітню галузь Устинівщини. Крім того, збільшено видатки місцевого бюджету на 600 тисяч гривень, з яких 500 тис. спрямовуються на енергоносії та 100 тис. – на придбання пально-мастильних матеріалів. 

Чотири питання стосувались передачі в оренду земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Раніше передбачалось, що право оренди на ці площі визначить аукціон, але цей план змінено у зв’язку з введенням в Україні воєнного стану. На підставі Закону України №2145-IХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану»,  прийнятого 24 березня 2022 року, вирішено передати комунальні землі та незатребувані паї в оренду на строк до 30 вересня нинішнього року. При цьому розмір орендної плати не може перевищувати 8 відсотків нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Під максимальні 8% орендуватимуть 271,0537 га ТОВ «Нива» в особі генерального директора І. П. Кореня, 14,3400 га В. М. Хмельницький, 20 га В. В. Присяжнюк. Враховуючи особливості площі, під 4% орендуватиме 58 га ФГ «Артур-Агро».

Своїм рішенням селищна рада визнала Російську Федерацію державою – агресоромФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь