A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Працюємо над наповненням бюджету!

Дата: 06.05.2022 13:58
Кількість переглядів: 305

05 травня селищним головою Ігорем Пеньковим проведено нараду з сільгосптоваровиробниками по питанню сплати податків у 2021 році та наповненні бюджету у поточному році.

Обговорено податок на доходи фізичних осіб, що сплачується із доходів платника податку у вигляді заробітної плати та податок на доходи фізичних осіб, що сплачується за надання в оренду земельних ділянок, земельних часток (паїв), інше.

По сплаченому підприємствами ПДФО із заробітної плати, по кожному обраховано навантаження на 1 га, та встановлено наступне: мінімальне навантаження на 1 га – 47 грн, максимальне навантаження – 451 грн, середнє навантаження по громаді - 248 грн. на 1 га.

Мінімальне навантаження може свідчити про нелегальне використання найманої праці, або інші порушення.

По ПДФО, що сплачується за надання в оренду земельних ділянок, земельних часток (паїв), ситуація така: мінімальне навантаження на 1 га – 99 грн, максимальне – 630 грн., середнє значення – 384 грн.на 1 га. «Фактична плата за паї приблизно однакова, а сплачені податки різняться в рази»,- зазначили присутні на нараді товаровиробники.

З аналізу видно, що бюджет Устинівської громади недоотримує значні обсяги коштів, які могли б бути спрямовані на розвиток території .

Тож учасники наради закликають керівників усіх підприємств, орендарів, одноосібників бути свідомими, «вийти з тіні» та сплачувати належно податки. В іншому випадку - прийнято рішення звертатись до відповідних контролюючих органівФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь