A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Права знай, себе пізнавай, професію обирай

Дата: 28.06.2022 17:50
Кількість переглядів: 121

Щороку, 28 червня, українці відзначають офіційне державне свято День Конституції Україниосновного закону, за яким живе наша країна.

Фахівці Устинівської районної філії долучилися до  святкових заходів Устинівської селищної ради і провели інтерактивний захід ”Права знай, себе пізнавай, професію обирай”.

Захід проходив на дитячому майданчику  центрального парку селища.

У святі взяли участь близько 20 дітей.

Життя – це ваша дорога, на якій ви маєте реалізувати себе, свої внутрішні

можливості, свою суть, пройшовши всі етапи життя.  Кожен із вас особистість, і саме такої людини, як ви, немає на землі і не може бути. Кожна людина є єдиною і унікальною. Ви говорите по-різному, по-різному думаєте і висловлюєтеся, іноді сперечаєтеся, але завжди повинні пам’ятати, що всі люди на землі мають однакові права. Разом з дітьми дали визначення  “що таке право?” Дитина, як і кожна людська істота ,від народження має права. Знати права - означає вже  наполовину  володіти ними”  -зазначила фахівчиня Алла Хохуля.

Під час командних змагань члени команд «Веселка»,  «Калина»  жваво відгадували загадки та прислів`я про професії. Не менш цікавими були конкурси «Що не крок, то професія», «Підбери предмети праці до професії», «Хто чим займається?», «Поясни значення професії», тест “Життя навчить”, кросворд “Світ професій»та гра в м’яч “Права-обов’язки”.

Зазвичай, такі заходи  не залишають нікого байдужим. Діти пізнають чимало нової інформації про світ професій, демонструють свої знання  та мають можливість поміркувати і самостійно визначити, які саме здібності потрібні для тієї чи іншої професії, чи володіють вони такими якостями та ін.

«Діти - це наші послідовники, наше майбутнє: хтось талановитий художник, інший - геніальний винахідник, а третій - справедливий суддя. Як казав Оскар Уайльд: «Кращий спосіб зробити дітей хорошими - це зробити їх щасливими». Такого «щастя» можна цілком досягти, створивши систему норм, які б гарантували права дітям»- завершила такими словами фахівчиня Устинівської районної філії.


Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь