A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Тридцять перша сесія селищної ради

Дата: 28.11.2022 11:06
Кількість переглядів: 215

24 листопада селищний голова Ігор Пеньков провів чергову тридцять першу сесію Устинівської селищної ради восьмого скликання. У пленарному засіданні взяли участь 12 депутатів із 22. Також на сесії були присутні керівники структурних підрозділів селищної ради та старости старостинських округів. Перед відкриттям засідання вшанували хвилиною мовчання захисників України, які загинули у війні з російським агресором.

З усіх питань порядку денного на сесії ухвалено рішення, враховуючи проекти постійних комісій селищної ради.

Внесено зміни до Програми  соціального захисту населення Устинівської селищної ради на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Устинівської селищної ради від 24 грудня 2020 року №32, (зі змінами). Зокрема, додатково передбачено на фінансування заходів програми 100 тисяч гривень. В результаті до Міжнародного дня інвалідів буде виплачено матеріальну допомогу по 1000 гривень особам з інвалідністю  І категорії та дітям-інвалідам.

Затверджено програму компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на 2023-2025 роки. На Устинівщині нині на обліку в соцзахисті 35 осіб, котрі потребують стороннього догляду.

Депутати прийняли рішення, згідно з яким будуть виплачуватись стипендії у нинішньому навчальному році 9 обдарованим учням та одноразова грошова винагорода  педагогічним працівникам.  

Прийнято рішення внести зміни до Програми Устинівської селищної ради «Шкільний автобус» на 2021-2025 роки, збільшивши обсяг фінансування. Це пов’язано із подорожчанням пального майже вдвічі проти початку року.

На сесії затверджено Положення про службу у справах дітей Устинівської селищної ради. Відповідно до вимог чинного законодавства створюється служба у справах дітей Устинівської селищної ради як окрема юридична одиниця замість сектору у справах дітей, який працює нині.  

Розглянуто колективне звернення громадян до селищного голови та депутатів селищної ради, під яким поставили підписи 140 осіб. У ньому викладені пропозиції щодо увічнення памяті полеглих у війні захисників України. Постійна комісія селищної ради предметно обговорила дане питання. Було зауважено, що керівництво  селищної ради  та деякі депутати вже не раз без протоколу розглядали цю тему раніше. І більшість схильна до думки про реконструкцію нинішнього меморіального комплексу в центрі селища по закінченні війни. Яким йому бути, буде вирішено із залученням громадськості для вибору найкращого проекту через конкурс. На сесії підтримали проект рішення комісії, яка запропонувала взяти до уваги звернення жителів селища та доручити відділу комунальної власності, містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та охорони навколишнього природного середовища  розробити Положення про відкритий конкурс на кращу проектну пропозицію та надати його для затвердження на наступній сесії.

Депутати внесли зміни та доповнення до Програми «Доступна та якісна медицина на 2021-2023 роки», затвердженої рішенням сесії Устинівської селищної ради від 24 грудня 2020 року №29 (з урахуванням змін) – збільшено обсяги фінансування з місцевого бюджету КНП «Устинівська лікарня» для виплати заробітної плати працівникам закладу. Хоча цьогоріч послуги надають по 10 пакетах медичної допомоги (раніше було 4) і зросла кількість пролікованих випадків, зароблених коштів все одно не вистачає, оскільки законодавчо збільшено заробітну плату лікарів і медичних сестер.  

До Програми охорони навколишнього природного середовища Устинівської селищної ради на 2021-2025 роки внесено зміни в переліку заходів. Оскільки через воєнний стан видатки на капітальний ремонт доріг не проводяться, вирішено спрямувати кошти на виконання робіт із підсипання доріг до кладовищ.

Депутати затвердили звіт про виконання бюджету Устинівської територіальної громади за 9 місяців 2022 року. За цей період доходи бюджету територіальної громади складають 96742053 гривні, видатки – 92525702 гривні.

Депутати підтримали внесення змін до рішення Устинівської селищної ради від 22 грудня 2021 року №1681 «Про бюджет Устинівської територіальної громади на 2022 рік». Зокрема, збільшено видаткову частину бюджету на 1387968 гривень із вільного залишку коштів, який склався на 1.01.2022. А також погоджено перерозподіл бюджетних коштів у межах раніше затверджених кошторисних призначень.  В результаті найбільша сума додаткових видатків спрямовується на медичну галузь. У рамках програми «Доступна та якісна медицина» 10,1 тисяч виділено на ліки по безоплатних рецептах, 1782668 гривень - на заробітну плату КНП «Устинівська лікарня». Відділ культури, туризму та культурної спадщини зможе використати 168800 гривень на придбання 2 генераторів і 2 компютерів. Відділ освіти, сімї, молоді та спорту залишки освітньої субвенції спрямує на щорічні грошові виплати вчителям.

Відповідними рішеннями надано дозволи на розроблення проектів  землеустрою згідно з поданими заявами. Позитивно вирішено питання про надання земельної ділянки в оренду площею 0,0048 га ТОВ «Юкрейн Тауер Компані» (для розміщення вежі Київстару).


Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь