A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Зустріч з Владиславом Пастушенком

Дата: 11.04.2023 21:21
Кількість переглядів: 108

10 квітня 2023 року відбулась довгоочікувана зустріч селищного голови Ігоря Пенькова з військовим, який пройшов неймовірно тяжкий шлях полону та повернувся на рідну Україну, нескореним та незламним Владиславом Пастушенком. Розмова була довгою та болючою. Влад розповів про пережиті в рашистському полоні, страшні моменти свого життя, ворожі погрози та знущання. Але хлопців рятувала віра у те, що їх не покинуть напризволяще і їхні надії справдилися. В результаті обміну полоненими 07 березня цього року Владислав повернувся з полону. Після повернення на рідну землю захисник пройшов лікування, переніс операцію на  коліні, пошкодженому в бою. 8 квітня Владислав  повернувся до свого рідного села Завтурового, де на нього з нетерпінням чекали мама, тато, бабуся та сестричка Валерія.

В ході розмови Владислав повідомив про наміри повернутися до лав ЗСУ, але вже інструктором, для передачі  військових знань та навичок мобілізованим захисникам.

Народився Владислав Пастушенко 12 листопада 2001 року в селі Завтурове. Після закінчення школи вступив до Бобринецького технікуму та здобув освіту землевпорядника. Але на цьому не зупинився і продовжив навчання у Білоцерківському вузі. Після проходження строкової служби підписав контракт та був зарахований до 36 бригади морської піхоти у м. Маріуполі. Під час оборони міста потрапив у полон.

Устинівська громада вдячна Владиславу Пастушенку за мужність, витримку, стійкість духу. Працівниками селищної ради прийнято рішення про виділення матеріальної допомоги, з власних коштів, захиснику на  оздоровлення та реабілітацію. Здоров’я тобі, Владиславе, та повернення у стрій мужніх синів Устинівської громади!

Слава Україні! Героям Слава!


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь