A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА ПРАВА ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 05.05.2023 08:06
Кількість переглядів: 82

5 травня відзначається Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю — людей, які, як ніхто, потребують підтримки оточуючих. Люди з інвалідністю є повноцінними членами суспільства. Жахливим фактом є те, що часто їх права порушуються більше, ніж права інших людей. І ми не маємо права залишити це без уваги, адже демократичне суспільство не сприймає дискримінації за будь-якими ознаками.

Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю започатковано 5 травня 1992 року. У цей день люди з обмеженими можливостями із сімнадцяти країн одночасно провели перший загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації людей з інвалідністю. Цей день має підставу називатися одним із способів звернути увагу суспільства на існуючу проблему.

Жодна категорія громадян не повинна залишитися без уваги влади, суспільства, громадських організацій незалежно від національності, релігії, матеріального стану, стану здоров’я.

За офіційними даними, в Україні проживають понад 3 мільйони людей зі статусом осіб з інвалідністю. І, на жаль, щороку їх кількість збільшується.

Тому метою Дня боротьби за права осіб з інвалідністю є сприяння більш глибокому розумінню проблем, пов'язаних з інвалідністю, і мобілізація підтримки прав, гідності і благополуччя осіб з інвалідністю. Люди з обмеженими можливостями мають такі ж права на працевлаштування, доступну освіту і інфраструктуру, як і інші категорії громадян.

Потрібно пам’ятати, що цей день є важливим не лише для людей, які мають інвалідність, але й для суспільства загалом. Адже залучення людей з інвалідністю до усіх сфер життя громади створює очевидні переваги для громадянського суспільства та стимулює його розвиток.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь