A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Роботодавці отримуватимуть компенсації за створення нових робочих місць.

Дата: 12.05.2023 13:24
Кількість переглядів: 54

Уряд затвердив порядок отримання компенсацій роботодавцю за створення нових робочих місць і працевлаштування зареєстрованих безробітних.

Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив 18 квітня 2023 року. Затверджений документ передбачає виплату компенсації у розмірі 50% фактичних витрат сплаченого ЄСВ за працевлаштовану особу на нове робоче місце.

Компенсація виплачуватиметься роботодавцям, які протягом року виплачують працівникам заробітну плату в розмірі не менше трьох мінімальних зарплат.

За умови збереження такого рівня заробітної плати виплата компенсації здійснюватиметься за кожну працевлаштовану особу впродовж наступних 12 місяців за рахунок коштів державного бюджету, передбачених в бюджеті Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Також встановлюються компенсації суб'єктам малого підприємництва фактичних витрат у розмірі ЄСВ за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця.

Суб'єктам малого підприємництва будуть надавати компенсації у розмірі фактичних витрат сплаченого ЄСВ за працевлаштованого на нове робоче місце зареєстрованого безробітного,  який був направлений центром зайнятості.

Компенсація виплачуватиметься за умови, що строк працевлаштування становитиме не менше ніж на 2 роки і виплачуватиметься кожний другий місяць впродовж цього періоду. Планується, що цей механізм запрацює вже цього року.

Програма компенсацій запрацює з 1 січня 2024 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь