A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

З днем вишиванки, українці!

Дата: 18.05.2023 08:07
Кількість переглядів: 102

Фото без описуФото без описуВишиванка в культурі України займає особливе місце. Це наша національна святиня, яка символізує зв’язок поколінь, по ній можна прочитати якою самобутньою, неповторною, барвистою є українська культура. Завдяки унікальному орнаменту, вишита візерунком сорочка, могла означати походження людини, вказувати її вік, соціальний статус та навіть сімейний стан. Здавна вважалося, що сорочка, вишита кольоровими нитками та прикрашена візерунками, приносила успіх та служила оберегом для господині чи господаря.Фото без опису

В наш час вишиванка вийшла з повсякденної форми одягу, але з початком війни наш національний одяг набув нового сенсу. І зараз, українські захисники одягають вишиванку, як оберіг та захист від ворожої кулі. Вишиванка ідентифікує наших воїнів так само, як і мова. У вишиванці, у візерунках якої закодовано материнське благословення, Герої йдуть у найтяжчі бої та виходять з них переможцями. На жаль, для багатьох із них вишиванка залишається з ними назавжди, у домовині, як символ патріотизму та любові до рідної країни.

Тому, історично маючи такий гарний національний одяг, давайте частіше одягати вишиванки та пишатися тим, що ми – українці, нація нескорених, вільних, свободолюбивих людей, які обрали суверенний та демократичний шлях розвитку. І ніхто не зможе завадити нам у цьому, навіть найстрашніші погрози росії. Ми обов’язково переможемо і будемо святкувати Перемогу у вишиванках!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь