A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Розміри адміністративного збору за проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на 2021 рік

Дата: 11.02.2021 09:41
Кількість переглядів: 680

Адміністративний збір та плата за надання відомостей з Єдиного державного реєстру справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії або запит про надання відомостей з Єдиного державного реєстру, та округлюються до найближчих 10 гривень.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» прожитковий мінімум для працездатних осіб на 01 січня 2021 року становить 2270 гривень.

Стаття 36 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» встановлює адміністративний збір у таких розмірах:

Вид реєстраційної дії або надання інформації

Розмір адміністративного збору (АЗ) та плата за надання відомостей у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня 2021 року

Округлена сума, грн.

Плата за виправлення помилки, допущеної з вини заявника (30% від встановленого АЗ) округлена сума, грн.

Розмір плати, у випадку подання документів в електронній формі, (75% від встановленого АЗ) округлена сума, грн. 

За державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу (крім громадських об’єднань та благодійних організацій), що містяться в Єдиному державному реєстрі , крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою.

0,3

680,00

200,00

510,00

За державну реєстрацію змін до відомостей про громадське обєднання чи благодійну організацію

0,1

230,00

70,00

170,00

 

 

 

 

За державну реєстрацію змін відомостей про прізвище, ім’я, по батькові або місцезнаходження фізичної особи-підприємця 

0,1

230,00

70,00

170,00

За надання виписки для проставлення апостилю та витягу в паперовій формі

0,05

110,00

-

80,00

За надання документа в паперовій формі, що міститься в реєстраційній справі

0,07

160,00

-

120,00

 

Відповідно до частини третьої статті 26 Закону державна реєстрація може проводитися у скорочені строки. Підстави, порядок та розмір плати за проведення державної реєстрації у скорочені строки встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Постанова Кабінету Міністрів «Про надання послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань у скорочені строки» від 25 грудня 2015 року № 1133 (далі - Постанова) встановлює розмір плати за проведення державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у скорочені строки, зокрема:

1. За державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу (крім громадських об'єднань), що містяться в Єдиному державному реєстрі, крім внесення змін до інформації про здійснення зв'язку з юридичною особою у скорочені строки:

- протягом шести годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації та проведення інших реєстраційних дій, - у подвійному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію (1360 грн.);

- протягом двох годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації та проведення інших реєстраційних дій, - у п'ятикратному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію (3400 грн.);

2. За державну реєстрацію змін відомостей про прізвище, ім'я, по батькові або місцезнаходження фізичної особи - підприємця у скорочені строки:

- протягом шести годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації та проведення інших реєстраційних дій, - у подвійному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію (460 грн.);

- протягом двох годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації та проведення інших реєстраційних дій, - у п'ятикратному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію (1150 грн.).

Державна реєстрація у скорочені строки проводиться виключно за бажанням заявника у разі внесення ним додатково до адміністративного збору відповідної плати у розмірах, передбачених вище.

Плата за проведення державної реєстрації у скорочені строки повертається заявникові виключно у разі ненадання послуг з державної реєстрації у строки, передбачені Постановою, з вини суб'єкта державної реєстрації.

Особливості справляння адміністративного збору відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань»

Адміністративний збір не справляється за проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичних осіб та їхніх установчих документів, змін до відомостей про фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, пов’язаних із змінами в адміністративно-територіальному устрої України, а також зміни місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи у зв’язку із зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів.

У разі якщо законами визначено строк для приведення у відповідність до них, адміністративний збір не справляється при внесенні змін до відомостей, у тому числі змін до установчих документів, у строк, визначений цими законами.

У разі відмови в державній реєстрації адміністративний збір не повертається.

За виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника, справляється адміністративний збір у розмірі 30 відсотків адміністративного збору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь