Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Інформація по земельних питаннях Устинівської селищної ради

Дата: 24.02.2021 13:59
Кількість переглядів: 449

 

Станом на 22 лютого 2021 року продовжується інвентаризація земель.

На четвертій сесії селищної ради восьмого скликання, яка відбулася       25 січня 2021 року, прийнято 95 рішень щодо затвердження проектів землеустрою, дозволи на розроблення яких були надані колишніми сільськими радами та Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області.

Дванадцяти громадянам було відмовлено у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства безоплатно у приватну власність у зв’язку з незакінченою передачею та реєстрацією земель державної форми власності у комунальну ( з 6592,4303 га зареєстровано 834,5685га, або 12,7%).

На  даний час дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки до двох гектарів для ведення особистого селянського господарства надається лише біля житлових будинків та в межах населених пунктів (городи).

З метою підвищення орендної плати до 12% прийняте рішення виконавчого комітету Устинівської селищної ради від 10 лютого 2021 року № 21 та дане питання розглянуте на позачерговій п’ятій сесії восьмого скликання. Відповідно до рішення сесії № 183 рекомендовано землекористувачам земель сільськогосподарського призначення комунальної власності заключити додаткові угоди до діючих договорів оренди землі з встановленням орендної плати у розмірі 12 % від нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

На сьогодні відділом земельних відносин та агропромислового розвитку уточнюються списки землекористувачів селищної ради та готуються відповідні листи та додаткові угоди.

Питання щодо укладання та реєстрації додаткових угод буде завершене після повної передачі земельних ділянок у комунальну власність та їх реєстрації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь