A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Місце сили і унікальної природи чекає на туристів

Дата: 30.03.2021 13:17
Кількість переглядів: 349

                На нашій мальовничій устинівській землі між селами Інгульським та Завтуровим знаходиться ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Монастирище».

              Площа заповідних земель трохи більше 15,3 га і містить безліч аномалій природи, досі не пояснених вченими, зокрема, сама гора складається з матеріалів, які дуже відрізняються від місцевих порід. Цей факт наштовхує на думку, що вона рукотворна. Річка Інгул тут робить мальовничий вигин, перерізає кристалічний щит з кам’яними брилами вздовж русла та стрімким схилом над ним. Рослинний світ краю цікавий і різноманітний.

         З метою популяризації туристичного потенціалу Устинівщини, розвитку туристичної інфраструктури, соціально-економічного розвитку території  відділом культури, туризму та культурної спадщини Устинівської селищної ради підготовлені та подані департаменту культури та туризму облдержадміністрації пропозиції щодо включення до проекту обласної програми розвитку туризму у Кіровоградській області на 2022-2026 роки перелік заходів, пов’язаних з популяризацією та розвитком ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Монастирище», в тому числі проведення екскурсій, щоб всі бажаючі могли насолодитися неповторною красою нашого рідного краю.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь