A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Восьма позачергова сесія селищної ради

Дата: 20.05.2021 11:23
Кількість переглядів: 555

19 травня селищний голова Ігор Пеньков провів позачергову восьму сесію  селищної ради восьмого скликання. У пленарному засіданні взяли участь 20  депутатів із 22.

Порядок денний затвердили одноголосно. Так само одностайними були депутати і в прийнятті рішень. 

Зокрема, внесено зміни до цьогорічного бюджету селищної ради. Додатково виділені понад пів мільйона гривень для медичної галузі. На фінансування заробітної плати 50 тисяч отримало КНП «Первинна медико-санітарна допомога» та 400 тисяч  - КНП «Устинівська лікарня». 120 тисяч піде на забезпечення умов для отримання спецавтомобіля швидкої допомоги. 

 Фінансовою ситуацією в медицині стурбований як селищний голова, так і депутати, адже щомісячна потреба Устинівської лікарні в дотації в сумі 527 тисяч стане важким тягарем для місцевого бюджету і позбавить можливості виділяти кошти на розвиток території. Звучали пропозиції щодо зваженої оптимізації підприємства, з обов’язковим збереженням наявного переліку медичних послуг.  

Затверджено звіт про виконання селищного бюджету за перший квартал нинішнього року, який представила начальник фінансового відділу селищної ради Наталія Костянецька. Отже, за цей період до бюджету надійшло власних доходів 14215,2 тис. грн., або 108,3% до затвердженого плану з урахуванням внесених змін. Отримано трансфертів (кошти державного т а обласного бюджетів) у сумі 9916 тис. грн., або 100%. Видатки за І квартал складають 26267,3 тис. грн.. Із них на оплату праці спрямовано  понад 23000 тис. грн.. 

На сесії затверджено комплексну цільову програму для

пільгових категорій населення Устинівської селищної територіальної громади на 2021 – 2023 роки. Завдяки їй пільговики отримуватимуть відшкодування за послуги телефонного зв’язку та компенсаційні виплати за проїзд залізницею.

Своїм рішенням рада надала згоду на безоплатне прийняття в комунальну власність майна територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Устинівського району. Процедура пов’язана з децентралізацією.

Депутати прийняли Звернення до Міністра юстиції України Дениса Малюськи щодо передачі земель сільськогосподарського призначення, які використовує Устинівський ВЦ №37, у комунальну власність відповідно до Земельного кодексу та чинного законодавства.

Колеги підтримали депутатський запит Віталія Присяжнюка про запрошення на сесію начальника Устинівського ВЦ №37 для інформування про поточну ситуацію в державній установі та прийняли рішення про створення тимчасової депутатської комісії.

Вирішено надати в оренду на 7 років під 12% гр.. Фещенку земельну ділянку, на якій раніше була розташована автозаправна станція по вул. Об’їзна в Устинівці. Орендар збирається відновити роботу АЗС.

Постійна комісія селищної ради не підтримала проект рішення про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) Василю Піловцю. Так само проголосували й депутати на сесії.

Прийнято рішення про направлення клопотання в Держгеокадастр щодо скасування земельних торгів з продажу права оренди на земельну ділянку в Докучаєвому, на якій знаходиться свердловина водогону, що згідно з технічним паспортом належить ПОСП «Агрофірма «Сагайдацька». Взято до уваги колективне звернення жителів Докучаєвого, також робоча група проведе обстеження об’єкта з метою вивчення питання по суті, після чого буде визначено подальшу долю ділянки площею 58 гектарів.

У «Різному» депутати ознайомились із письмовим зверненням до селищної ради Едгара Худавердяна, який просить придбати інвентар для гуртка карате. Зійшлись на пропозиції заслухати його програму та плани щодо роботи з дітьми, а потім приймати рішення по суті питання.

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь