Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

День вишиванки в КЗ "Устинівське НВО"

Дата: 20.05.2021 16:24
Кількість переглядів: 427

Я встану рано-вранці, на світанку,

Як спалахне на квіточці роса.

Вдягну найкращу в світі вишиванку

І оживе, засвітиться краса

В промінні сонця. І моя сорочка

У рунах, в квітах зразу оживе...

Ювілейну, 15 річницю Всесвітнього дня вишиванки,  КЗ «Устинівське НВО «ЗШ І-ІІІ ст.» відзначав різноманіттям заходів. В цей день в закладі проведено флешмоб учнів початкових класів «Український оберіг», з учнями 5, 6, 10-х класів-  літературно- музична вітальня «Одягни свою вишиванку, і нехай весь світ побачить, яка прекрасна наша Україна!», під час  якої школярі  взяли участь у монтажі про історію виникнення української вишиванки, про майстрів вишиванки, виконували літературно- музичні композиції «А над світом, гляньте, а над світом українська вишиванка цвіте». Захоплюючими та повчальними були виставки та майстер- класи місцевих народних майстринь  Світлани Пінчук, Ольги Жогло, Оксани Чуприни «Сорочку мати сину вишивала І душу, й серце в вишивку вкладала» для 5,7,8-х класів. Учні всіх класів мали змогу зробити фото в національному одязі, аби засвідчити, що вишиванка- це не тільки самобутньо, але і стильно.

Також цього дня для учнів 6, 7, 8- х класів була організована цікава змістовна екскурсія «Український вишиваний рушник» до оновленого Устинівського музею історії, де директор музею Щерюк О.В. розповів школярам про історію походження, призначення та види вишиваних рушників. Після відвідування музею учні вшанували пам'ять воїнів- земляків, які віддали своє життя за незалежність України  та поклали квіти до меморіального комплексу.

Встає над світом щире сонце вранці

І землю гріє променем ясним.

А я іду по світу в вишиванці.

Я - українець! І горджуся цим!

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь