A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Устинівська громада – учасник проекту «Інтернет-субвенція 2021»

Дата: 30.06.2021 09:47
Кількість переглядів: 915

Доступ до якісного швидкісного інтернету — базова складова процесу цифровізації країни.  З цією метою на рівні нашої держави запроваджено  проект «Інтернет-субвенція 2021».  Реалізація даного проекту надасть технічну можливість українцям вперше підключитися до оптичного інтернету, а також підключити до нього навчальні, медичні, культурні заклади  та вперше покрити деякі українські села оптичними мережами.  Участь територіальних громад у даному проекті була добровільною та передбачала проходження декількох відбірних етапів на рівні Міністерства цифрової трансформації України.

Устинівською селищною радою були подані відповідні заявки на участь у даному проекті. Координацію роботи та підготовку відповідних документів здійснював відділ економічного розвитку, торгівлі та інвестицій селищної ради.

В результаті проведеної роботи, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 09 червня 2021 року №622-р «Про розподіл у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості», бюджет Устинівської селищної територіальної громади  отримає 5 294,1 тис. грн..

На даний час ми, як громада, що пройшла відбір, чекаємо на отримання коштів з держбюджету, після чого буде проведено прозорий тендер, по завершенню якого провайдери почнуть розбудовувати мережу.

Кожний заклад соціальної сфери, підключений за кошти субвенції, отримає безкоштовний швидкісний інтернет до кінця 2022 року, а кожен із відвідувачів зможе скористатися швидкісним інтернетом за рахунок покриття  Wi-Fi-мережею.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь