Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Функціонування Устинівської лікарні – першочергове завдання громади!

Дата: 23.07.2021 10:05
Кількість переглядів: 444

У комунальній власності Устинівської громади знаходиться КНП «Устинівська лікарня» Устинівської селищної ради, яка, відповідно до законодавства, утримується за рахунок коштів  Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Зобов’язання бюджету Устинівської громади полягають у забезпеченні даного закладу видатками на енергоносії та спрямуванні коштів на виконання заходів місцевих програм щодо розвитку закладу.

Обсяг коштів, який щомісяця надходить до КНП «Устинівська лікарня»  у 2021 році від НСЗУ компенсує лише близько 60% щомісячної потреби у видатках на заробітну плату працівникам установи. Решта видатків залишаються незабезпеченими, в тому числі медикаменти, харчування, проведення ремонтів, придбання обладнання інше.

Проблему недофінансування закладів на місцях ряд громад області вирішують шляхом їх реорганізації (злиття, приєднання, закриття відділень), скорочення чисельності/штату працівників, переведення їх на умови неповного робочого часу — на 0,5 чи 0,75 ставки, відправлення у відпустки без збереження зарплати, скасування доплат і надбавок інше.

Робота Устинівської селищної ради, зокрема селищного голови та депутатського корпусу, спрямована на збереження закладу охорони здоров’я з усією штатною чисельністю та його функціонування в звичному режимі. Для цього селищною радою, за ініціативи селищного голови та підтримки депутатського корпусу, виділяються кошти на утримання КНП «Устинівська лікарня», в тому числі і на стовідсоткове погашення витрат на заробітну плату працівникам. З початку року з селищного бюджету на утримання закладу спрямовано 5 млн 136,9 тис. грн.. На даний час щомісячна потреба у додаткових коштах на виплату заробітної плати за рахунок коштів бюджету Устинівської громади складає близько 600,0 тис. грн. щомісяця.

Кошти, які селищний бюджет виділяє на зарплату для Устинівської лікарні, ми могли б спрямувати на ремонт доріг, покращення благоустрою населених пунктів громади, облаштування дитячих майданчиків, розвиток спорту інше. Але ми не можемо залишити працівників лікарні без їх і так не дуже великих зарплат. Закликаємо всіх і кожного жителя громади поставитися з розумінням до ситуації, яка склалася. Так, можна було би спрямувати ці кошти на потреби громади, зокрема її розвиток, але ми повинні визначити пріоритети зараз та діяти в інтересах громади, підтримавши наш єдиний лікувальний заклад  вторинної ланки та його персонал. Адже в разі хвороби ми йдемо до лікарні і розраховуємо на допомогу. Наразі медики розраховують на допомогу й від нас.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь