A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

З кривдника стягнуто матеріальну шкоду в розмірі 9428, 95 грн. та 100000,00 грн. моральної шкоди на користь постраждалої від вчинення домашнього насильства

Дата: 23.07.2021 15:07
Кількість переглядів: 510

У продовження історії пані Марини, яка протягом тривалого часу потерпала від домашнього насильства, вчиненого відносно неї колишнім чоловіком. На видачі обмежувального припису її боротьба не завершилася. Початок історії за посиланням: https://www.legalaid.gov.ua/publikatsiyi/100925/.

Протягом тривалого часу чоловік пані Марини умисно систематично вчиняв психологічне та фізичне насильство по відношенню до неї. Що є кримінальним правопорушенням (ст. 126-1 Кримінального кодексу України).

Відповідно до статті 128 КПК України особа, якій кримінальним правопорушенням завдано моральної шкоди, має право під час кримінального провадження, до початку судового розгляду, пред’явити цивільний позов до кривдника. Пані Марина цим правом скористалась.

Для захисту інтересів жінки Кропивницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначив  адвокатку – Анастасію Шепеленко.

«Систематичні фізичні та психологічні страждання, яких зазнавала потерпіла викликали у неї побоювання за свою безпеку, спричинили емоційну невпевненість, нездатність захистити себе та завдали шкоди її психічному та фізичному здоров’ю. Відповідно до висновку судової психологічної експертизи, ситуація здійснення домашнього насильства є психотравмувальною для жінки та спричинила їй душевні страждання, крім того постраждалій було завдано і тілесні ушкодження», – розповіла адвокатка.

Провівши кропітку роботу по збиранню та підтвердженню доказів,  Анастасія Шепеленко підготувала  та подала цивільний позов про стягнення з кривдника 9428, 95 грн. на відшкодування майнової шкоди, яку понесла потерпіла у зв’язку з лікуванням та 100 000 грн. на відшкодування моральної шкоди.

Кіровський районний суд міста Кіровограда визнав винним кривдника у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.126-1 КК України, взяв кривдника під варту у залі суду та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на один рік, а цивільний позов потерпілої задовільнив повністю.

Посилання на рішення суду: https://reyestr.court.gov.ua/Review/95683183

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь