A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

З Днем народження, Україно!

Дата: 30.08.2021 11:38
Кількість переглядів: 478

   В с. Новоігорівка  святкування  30-ї річниці незалежності України, Дня Прапора та Дня села розпочалося турнірами з шахів, шашок, настільного тенісу та силових змагань. Охочих позмагатися було чимало. Суддя  змагань Григоров В. М. провів жеребкування і змагання почалися. Переможці змагань отримали подяки та грошові винагороди. Силові змагання, а це підняття 16-ти кілограмової гирі та вправи на тренажерах, довели, що не перевелися в наш час справжні чоловіки.

  В цей день дитячій радості не було меж, оскільки для них працювали атракціони, можна було придбати різні сувеніри та пригоститися солодкою ватою і морозивом.  Надувна гірка тривалий час  працювала безкоштовно.

    Святкування продовжилося ввечері. Після невеликої урочистої частини почалися яскраві миті концертної програми, підготовленої юними і дорослими аматорами сільської сцени.

    Ведучі свята Лідія Ільїна,  Алла Усач та Тетяна Соловей нагадали гостям історичний факт творення Дня Незалежності, а тоді прозвучав гімн України.

     Присутній на святі староста Шапошніков О. В. привітав всіх з річницею незалежності України та Днем села та побажав довголіття, щастя і мирного неба над головою. За давнім українським звичаєм дівчата в українських костюмах Заріцька Анастасія та Марухніч Вікторія вручили Олександру Віталійовичу коровай на вишитому рушникові.

       З привітальним словом звернувся до новоігорівців  помічник депутата обласної ради Осіпової М. В.   Годунок О. В. Олександр Васильович висловив свої думки про вагу і значення цього величного свята для кожного з нас та побажав  всім миру  і добра.

  30 років тому наша країна отримала статус - незалежна держава. Вік нібито і невеликий, але скільки всього сталося за ці роки…

   2014 рік… Рік змін, рік революції гідності, рік небесної сотні і боротьби за незалежність нашої держави. Скільки втрат і болю, і водночас скільки віри у своє майбутнє.

    На сході нашої держави сьогодні точаться бойові дії.  В рядах української армії стали до боротьби за незалежність України 41 наш земляк.  8 воїнів  зараз захищають міста і села Донеччини та Луганщини.

  Всі наші односельчани добре пам’ятають, як  майже 5  років  ми з молитвою в серці очікували повернення з полону Глондаря Сергія.  А потім  зі сльозами  радості по декілька раз переглядали в соцмережі  відео повернення наших полонених, серед яких був і Сергій.

   Війна – це біль і страждання, це сльози батьків, матерів, дружин, це тривожне очікування хороших новин. Та, на жаль, війна ніколи не буває без втрат. Загибель бійців – це велика кривава рана, яка залишиться назавжди в нашій пам’яті, в історії України.

    Двоє наших земляків загинули,  захищаючи територіальну цілісність України, це Молозовенко Віталій Володимирович та Сас Петро Васильович. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів-земляків.

   Свої почуття у піснях слухачам донесли аматори сцени Тетяна Чуприна, Валентина Степанова, Інна Іванова, Лідія Ільїна, Ольга  Гук, Анастасія Заріцька, Марія Шпилька, Поліна Сас. Музичний супровід забезпечив Влад Курдіяшко із с. Лебедине.  Свій акторський талант показали учасники театрального гуртка, продемонструвавши мініатюри «Про Омелька» (виконавці ролей Петро Вилкул, Максим Сас та Тетяна Соловей)  та «Жіночі теревені» у виконанні Валентини Шеховцової та Ніни Царалунги. Бадьорим настроем зарядила присутніх хореографічна композиція «Мир над Україною» у виконанні наймолодших аматорів-початківців  Ольги Ільїної та Олесі Гук.

  По закінченню концертної програми наші славні господині Лілія Слюсаренко та Вікторія Шаповалова частували всіх смачною кашею та запашною рибною юшкою.

         А далі була святкова дискотека з конкурсною програмою та призами, яка тривала далеко за північ.

  Цього дня староста Шапошніков О. В. відвідав найстаршого та наймолодшого жителів села, привітав зі святом та вручив подарунки.

       Свято відбулося завдяки спонсорській  допомозі  депутата Устинівської селищної ради Середенка О. М., який вклав левову частку у фінансування свята. Активну участь у співфінансуванні прийняли:  Димченко Р. А., Сула В. В., Халік Г. М., Нестройна Н. М., Трофимович Т. В., Ладес Н. Ф., Карпук С. Л., родини Шапошнікових, Григоров В. М., Михайлюк В. О., Пітель О. В., Погорілий М. А., Шевченко С. Т., Сули Т. В., Парфенюк О. О., Іванов В. Є., Любаненко С. А. Дякуємо їм за щедрість та небайдужість до справ  громади.  

     Дякуємо старості села Шапошнікову О. В.  за організацію свята та  аматорам сцени,  без яких не відбувається жоден захід.

     Дякуємо  всім, хто завітав на свято.   Сподіваємося, що воно залишило у вас надзвичайно теплі почуття, щирі емоції, а також бажання пам’ятати свою історію. Бо тільки пам’ятаючи своє минуле, можемо будувати своє майбутнє.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без описуФото без опису  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь