A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Торгівля людьми як наслідок нелегального працевлаштування

Дата: 20.10.2021 16:13
Кількість переглядів: 233

     Устинівською районною філією Кіровоградського обласного центру зайнятості  проведено інформаційний семінар «Ризики нелегальної трудової міграції».

  Серед актуальних проблем у сфері зайнятості залишається примусова праця, трудове рабство, нелегальна трудова міграція, «тіньові» трудові відносини, через які найманий персонал не тільки позбавлений прав, передбачених законодавством України, але й належного соціального захисту.

   На  семінарі основну увагу присутніх зосередили на гострій проблемі торгівлі людьми як в межах країни, так і закордоном.  Учасників заходу провідний фахівець з питань зайнятості А.Хохуля ознайомила  з поняттям «торгівля людьми», розповіла про форми та методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном, види шахрайства при працевлаштуванні. Присутні отримали рекомендації як убезпечити себе при працевлаштуванні за кордоном, щоб не стати жертвою зловмисників.

   Також фахівець служби зайнятості ознайомила безробітних з актуальними вакансіями на ринку праці, переліком соціальних послуг та електронними сервісами служби зайнятості. Учасники семінару, які мали нагоду працювати за кордоном – ділились власним досвідом.

  "Ви отримали певну інформацію з проблеми, над якими розмірковують не тільки журналісти, а й юристи, правозахисники. І вам обирати: ризикувати чи ні, стати жертвами работорговців чи ні.І все ж пам’ятаємо народну приказку «Береженого Бог береже». А на мою думку не варто шукати щастя там, де воно нас не чекає. Шукайте його у власному домі. Кому, як не вам піднімати українську економіку, будувати незалежну державу. І, знаючи закони держави, не втратити людської гідності, зберегти своє життя і здоров’я"-порадила фахівчиня на завершення семінару .

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь