A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Впевнене сьогодення і гарантоване майбутнє – легальна зайнятість

Дата: 23.11.2021 13:16
Кількість переглядів: 208

Днями у рамках обласної декади профорієнтації «Кар’єра: мрії та плани» в Устинівській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості відбулося засідання  клубу для молоді «Назустріч успіху». Захід пройшов за участі головного юриста відділу «Устинівське бюро» Кропивницького  місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталії Пономар.

«Свобода – це вміння сказати «так» своїм мріям. Гідність – це вміння сказати «ні» своїм страхам» - цей влучний афоризм став лейтмотивом заходу.

Відкриваючи засідання, провідна фахівчиня районної філії обласного центру зайнятості Алла Хохуля нагадала присутнім, що 21 листопада у Україні відзначали День Гідності та Свободи. «Цей день дає можливість людям осмислити основні громадянські права та свободи, які кожному дають змогу самореалізації відповідно до його прагнень. Це стосується й професійної реалізації».

Упродовж піднятої теми Н. Пономар ознайомила молодь з такими правами та свободами людини як право на освіту, рівність, свободу, працю та відпочинок, соціальний захист та інші. Учасники семінару  зробили  квітку  з  цитат, афоризмів  про гідність  людини. Це досить цікава і неординарна добірка самих справжніх «перлин мудрості», кожну з яких вони обгрунтували.

Окремим питанням, що обговорили під час засідання, - легалізація зайнятості.

А. Хохуля розкрила переваги легального працевлаштування. Зазначила, що тіньова зайнятість спрямована проти людини, адже використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів, що суттєво впливають на майбутнє такого працівника. «Незадекларована праця, насамперед, позбавляє гарантованого права на працю, соціальне, пенсійне та медичне забезпечення та інші соціальні гарантії, про які ми сьогодні з вами говорили», - підкреслила фахівчиня.

Тож, отримавши корисну інформацію, слухачі усвідомили важливість та переваги легальної зайнятості, яка, в свою чергу, є гарантією соціального захисту у майбутньому.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь