Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Правильний вибір професії – запорука життєвого успіху

Дата: 01.12.2021 11:33
Кількість переглядів: 200

У рамках обласної Декади профорієнтації молоді «Кар’єра: мрії та плани» фахівцями Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для учнів 8-9 класів філії "Устинівська ЗШ І-ІІ ступенів " КЗ "Устинівське НВО" Устинівської селищної ради  проведено профорієнтаційний урок .

Даний захід мав на меті розширити уяву учнівської молоді про світ професій, ознайомити дітей із затребуваними на ринку праці професіями та спеціальностями, а також – спрямувати учнів до свідомого вибору свого професійного майбутнього.

Під час уроку фахівець з профорієнтації ознайомила учасників зі світом професій, основними типами професійної діяльності, типовими помилками при виборі професії та ефективними стратегіями вибору професійного майбутнього. Також у школярів сформували чітке уявлення про ситуацію, що склалася на місцевому ринку праці та сучасні послуги Державної служби зайнятості України.

«Пройде зовсім небагато часу, і вам доведеться вибирати свій шлях у житті. І шлях цей почнеться з перехрестя, від якого розходяться не 3, як в казці, а 50 тис. доріг - саме стільки зараз існує професій. І дуже важливо не помилитися у виборі шляху. Адже від цього вибору залежить дуже багато: і матеріальний достаток, і коло спілкування, і інтереси, і щастя в житті. Недарма кажуть, що, обираючи професію, людина вибирає свою долю»,-так  розпочала захід Алла Хохуля, фахівчиня районної філії.

Школярі ознайомилися з формулою вибору професії «Хочу. Можу. Треба», та з критеріями, які потрібно враховувати під час вибору сфери професійної діяльності.  Учнів  знайомили з професіями та правилами їх вибору, вихованні спрямованості на самопізнання як основу професійного самовизначення, формуванні вміння зіставляти свої здібності з вимогами щодо набуття конкретної професії, а також забезпечення розвитку професійно важливих якостей особистості.

Під час заходу учні пройшли тестування, яке допоможе визначитись із вибором професії чи сфери діяльності, використовуючи нову профорієнтаційну платформу «Моя професія: консультаційна мережа».

Учні виконали  різноманітні практичні завдання: вправу “Вдалий і невдалий вибір професії”, тест “Професійна придатність“ з метою визначення - до якого типу професій схильні та щоб діагностувати особливості особистості .

Фахівець центру зайнятості  розповіла притчу “Найголовніша професія”, проаналізувала разом з школярами і дійшли спільно висновку, що немає професій непотрібних, немає нецікавих, немає забутих. “Ми маємо пам’ятати про те ,що кожна з них є неповторною, чуттєвою, романтичною,і для кожної людини вона - індивідуальна! Головне обрати її правильно!”-наголосила фахівчиня.

По завершенню заходу  кожний учень отримав друковані інформаційні матеріали.

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь