A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Хустка — невід’ємна частина української культурної спадщини

Дата: 08.12.2021 08:13
Кількість переглядів: 265

   З нагоди Всесвітнього дня  української хустки фахівцями  Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості  проведено  засідання клубу для молоді на тему «Хустина  для жінки  завжди актуальна”  за участі  представників  КЗ Устинівська центральна бібліотека Устинівської селищної ради  Олени Ткач і Тетяни Пінчук.

Основна мета заходу - поглиблення знань щодо традицій і звичаїв, пов’язаних з хустиною, які існували на Україні і збереглися до сьогодення: виховування інтересу до звичаїв і традицій українського народу та бажання зберігати духовні надбання.

“ Здавна хустка вважалась українським національним аксесуаром, який зберігає в собі старовинні традиції. Хустка є символом прихильності, любові, вірності, прощання, скорботи, оберегом і важливим ритуальним предметом. Це — невід’ємна частина української культурної спадщини.

Безмежно пишаюся, що вдалося запровадити таке прекрасне свято, яке вже ввійшло в історію та об'єднало мільйони жінок з усього світу” - такими словами розпочала захід Алла Хохуля, провідний фахівець районної філії.

Олена Ткач представила  книжково-ілюстративну виставку "Хустка, хустина - жовту і синю носить сьогодні вся Україна!”. Виставка   знайомить з історією української хустки, представляє результати досліджень мистецтва вишивки і лексикону українського орнаменту, схеми українських орнаментів тощо.

Тетяна Пінчук продемонструвала презентацію “На хустки Україна багата”.

А.Хохуля зачитала  зворушливий вірш «Хустина для жінки завжди актуальна”.

 Фахівчиня зупинилася також на обов’язковому елементі жінки – хустці… Зазначено, що хустка стала також найкращим подарунком. Подарована хустка гріє душу, лікує рани, плекає віру, леліє світлі надії… Тому не дивно, що в наш складний час знову пробуджується любов народу до такого простого і одночасно незбагненного дива - української хустки. Хустка - це оберіг жінки, бо оберігає її від усього злого, лиха, хвороби. Хустка – це життя…

 Захід вдався! Учасники  щиро дякували  за цікаву зустріч. Розходилися схвильованими і в той же час - задоволеними та вдячними за гарне свято, присвячене одному з головних атрибутів жіночності – Хустці ! В рамках заходу  проведено флешмоб  «Зроби фото з хусткою».


Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь