A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Повідомлення про запровадження громадського бюджету (бюджету участі) та формування робочої групи (комісії) з питань бюджету участі Устинівської селищної територіальної громади

Дата: 05.01.2022 16:32
Кількість переглядів: 392

У сучасному громадянському суспільстві зросла соціальна активність людей та з’явились активісти, які мають бажання долучатись до вирішення проблем суспільства. У жителів виникають ідеї, як покращити благоустрій територій Громади, провести соціальні, культурно-мистецькі, спортивні заходи тощо.

Вдалим світовим досвідом щодо технології залучення громадян до процесу підготовки та прийняття рішень є громадське (партисипативне) бюджетування.

Соціальна активність суспільства вимагає створення дієвих інструментів співпраці та залучення громадськості до вирішення питань життєдіяльності Громади.

Таким чином, з метою залучення громадян до бюджетного процесу Устинівська селищна рада планує запровадження громадського бюджету (бюджету участі), що сприятиме процесу демократичного обговорення та прийняття рішень, у якому жителі  вирішуватимуть, як розподілити визначену частину селищного бюджету для впровадження власних проектів.

Першим етапом в запровадженні громадського бюджету буде створення робочої групи (комісії) з питань бюджету участі, до якої будуть входити представники органів місцевого самоврядування, депутати селищної ради та пересічні жителі громади. Кожен бажаючий має право подати свою кандидатуру та може стати членом робочої групи!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь