A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

До Дня пам’яті Героїв Крут

Дата: 28.01.2022 14:23
Кількість переглядів: 193

Багатовікова історія українського народу, насамперед літопис життя і смерті народу-великомученика, на долі якого було досить лиха.

Майже кожне століття, як свідчать давні джерела, розпочате голодними роками, наслідками епідемій, спустошливими війнами, чужоземними навалами.

Людина має пам’ятати, звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову, культуру.

Щороку, 29 січня, кожен українець схиляє голову перед пам’яттю про тих, хто в далекому 1918 році боронив незалежність України ціною власного життя.

         У бою під Крутами полягли київські студенти й учні, що стали на захист незалежності своєї Вітчизни. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі.

         Вони – студенти, курсанти, школярі – виявилися у своєму патріотизмові вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань віддали молоде життя в ім’я волі свого народу.

         З нагоди Дня пам’яті Героїв Крут у навчальних закладах громади проведено тематичні заходи: виховні години «Крути. Трагедія та подвиг»,   «Герої Крут. Україна: Забута історія», «Пам’ятаємо героїв Крут», години спілкування «Герої Крут: пам’ять через віки», «День Пам’яті Героїв Крут», переглянуто відео «Крути. Пишемо історію», «Герої Крут. Україна: Забута історія – Крути», «Пам’яті героїв Крут», організовано книжкову виставку «України обпалений цвіт».

В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка. Вона не є зразком військового мистецтва. Просто це – символ нескореного духу нашої нації.

Вічна слава героям Крут!


Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь