A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

СИГНАЛИ ОПОВІЩЕННЯ ТА ДІЇ НАСЕЛЕННЯ

Дата: 24.02.2022 16:46
Кількість переглядів: 119

Головний спосіб оповіщення населення про дії на випадок виникнення надзвичайних ситуацій – це передача повідомлення через мережу провідного мовлення (приватні будинки, квартири і зовнішні гучномовці), а також через мережі радіомовних станцій і телебачення, з автомобілів, оснащених гучномовцями. Для привернення уваги населення в екстремальних випадках перед передачею інформації вмикаються сирени та інші сигнальні засоби.

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ! Сирени і переривчасті гудки інших сигнальних засобів означають сигнал цивільного захисту «УВАГА ВСІМ».

Почувши такий сигнал, негайно увімкніть гучномовець, радіоприймач або телевізор і слухайте повідомлення центральних та місцевих органів виконавчої влади, їх структурних підрозділів з питань надзвичайних ситуацій.

Вислухавши повідомлення кожний громадянин повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.

ПОВІДОМЛЕННЯ ВКЛЮЧАЄ: інформацію про надзвичайну ситуацію, місце і час виникнення надзвичайної ситуації, територію (райони, масиви, вулиці, будинки тощо), яка потрапляє в осередки (зони) ураження, порядок дій за надзвичайних ситуацій, іншу інформацію.

КОЖНИЙ ГРОМАДЯНИН, який перебуває на роботі, повинен виконувати всі розпорядження керівника цивільного захисту суб’єкта господарської діяльності у відповідності з планом цивільного захисту, а також братии участь у проведенні аварійно-рятувальних робіт у складі формувань або за вказівками органів управління цивільного захисту.

 

ЯКЩО ГРОМАДЯНИН ПЕРЕБУВАЄ ВДОМА ПІД ЧАС ВИНИКНЕННЯ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ, ВІН ПОВИНЕН:

  • повідомити про отриману інформацію сусідів;
  • привести в готовність індивідуальні засоби захисту органів дихання і шкіри. За їх відсутності приготувати найпростіші засоби (повсякденний одяг, взуття, ватно-марлеві пов’язки, плівку тощо);
  • провести у квартирі (приватному будинку) протипожежні профілактичні заходи (вимкнути газ, водопостачання, електропостачання та інше), підвищити захисні властивості квартири: зачинити вікна, ущільнити їх;
  • уточнити місце найближчого укриття (підвальне приміщення) де можна укритися.

 

ЯКЩО СИГНАЛ ЗАСТАВ ВАС У ТРАНСПОРТНОМУ ЗАСОБІ, ГРОМАДСЬКОМУ МІСЦІ (магазині, на ринку тощо) уважно та спокійно вислухайте повідомлення, визначтеся щодо найближчого укриття і як найшвидше доберіться й укрийтеся в ньому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь