A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Всесвітній тиждень імунізації 2022

Дата: 26.04.2022 09:42
Кількість переглядів: 112

Сьогодні в умовах війни імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців — усіх разом і кожного зокрема, залежить від рівня охоплення щепленнями в країні.

Відтоді як 220 років тому була винайдена перша сучасна вакцина, щеплення вже врятували життя багатьох поколінь, рятуватимуть і майбутні. 24 квітня стартував Всесвітній тиждень імунізації . Його мета нагадати про важливість щеплень для захисту від хвороб людей різного віку.

Через війну росії проти України зараз наша медична система зосереджена на допомозі бійцям Збройних сил і тим цивільним мешканцям, які постраждали внаслідок обстрілів ворожих військ. Тому, аби зменшити навантаження на наших лікарів, кожному важливо уважніше ставитися до свого здоров’я, профілактики хвороб, у тому числі з допомогою щеплень.

Закликаємо українців Якщо ви зараз перебуваєте в безпечному місці — виїхали з регіонів, де ведуться активні бойові дії, у безпечніші або за кордон — надолужте пропущені щеплення за віком, не тільки для дітей, але і для себе.

Переривання планової вакцинації, навіть на короткий період, підвищує ймовірність спалахів інфекцій і захворювань, які попереджає вакцинація. З початком війни ризики для всіх невакцинованих дітей і дорослих зростають, а прогнозовані показники охоплення щепленнями будуть значно нижчими за попередні роки.

Усі діти мають обов’язково отримати щеплення проти десяти захворювань відповідно до Календаря.

Усім дорослим потрібно щодесять років поновлювати щеплення від дифтерії та правця. У період воєнного стану це питання є надзвичайно актуальним для збереження здоров’я військовослужбовців, а також і цивільного населення.

Важливо зробити й додаткові щеплення з урахуванням епідсезону — проти грипу та COVID-19.

Вакцинація — єдиний спосіб захиститися від потенційно смертельних недуг і можливість уникнути додаткових навантажень і на здоров’я громадян, і на систему охорони здоров’я загалом.

Ніхто не повинен помирати від хвороб, яким можна запобігти. Особливо під час війни. Вакцинуйтеся!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь