A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

До уваги бухгалтерів! Зміна статусу е-лікарняних

Дата: 29.04.2022 09:20
Кількість переглядів: 136

Після відновлення роботи Електронного реєстру листків непрацездатності, доступ до якого призупинився на початку війни, деякі електронні лікарняні залишилися у статусі “закритий” попри вичерпання строків переходу до статусу “готовий до оплати”. Що роботи в такому випадку роботодавцю? Коли розпочинати виплату лікарняних?

Увага! Електронний лікарняний має статус “закритий” з дня свого створення і змінює його на “готовий до сплати” через сім днів після дати закриття для лікарняних по тимчасовій непрацездатності і через сім днів після дати відкриття – для лікарняних по вагітності та пологам (положення наказу Міністерства охорони здоров’я від 17.06.2021 № 1234 (в редакції від 28.09.2021).

Пенсійники Кіровоградщини рекомендують роботодавцям орієнтуватись на дати електронного лікарняного: якщо після дати закриття минуло сім днів, то на восьмий день з електронним лікарняним уже можна починати працювати і призначати за ним допомогу як за рахунок роботодавця, так і розпочинати призначення допомоги від Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь