A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

5 травня – Міжнародний день боротьби за права інвалідів

Дата: 05.05.2022 10:42
Кількість переглядів: 149

Міжнародний день боротьби за права інвалідів  щороку відзначається 5 травня. Цей день покликаний звернути увагу суспільства на проблеми, пов'язані із захистом прав людей з обмеженими можливостями. Свій початок історія Міжнародного дня боротьби за права інвалідів бере 5 травня 1992 року. У цей день люди з обмеженими можливостями з сімнадцяти країн одночасно провели перший загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації інвалідів. З того часу подібні заходи проводяться кожного п'ятого травня.

На сьогоднішній день велику увагу відповідній категорії населення в Україні  приділяє перша леді Олена Зеленська. За її ініціативи розроблено  "Довідник безбарєрності", в якому йдеться про важливість  толерантного спілкування. Даний Довідник  доступний за посиланням – https://bf.in.ua/. Також створено мультфільм про "Довідник безбар’єрності". Зважаючи на теперішні події  в Довіднику створено новий розділ -  "У воєнний час",  де ви можете знайти відповіді на такі питання: як  допомогти дитині в тривожній ситуації, подбати про неї в укритті, як розповісти про втрату рідної людини,  підтримати дитину в дорозі,  зареєструвати новонародженого під час війни,  допомогти дитині адаптуватися в тимчасовому житлі. Також оприлюднено рекомендації щодо перетину кордону з дитиною до 18 років.

Нагадуємо, що при Центрі надання соціальних послуг Устинівської селищної ради  функціонує пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації, який надає особам з інвалідністю в тимчасове користування палиці, милиці та ходунки. А в поліклінічному відділенні  КНП «Устинівський Центр Первинної медико-санітарної допомоги» Устинівської селищної ради облаштований кабінет для надання психологічної допомоги особам з інвалідністюФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь