A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Зустрічає 100-річний ювілей

Дата: 28.07.2022 15:48
Кількість переглядів: 174

Сто років для світу – це маленька крапля у просторі часу, сто років для людини – майже вічність.

         Жителька Криничуватки Ніна Олексіївна Фляга 28 липня зустрічає свій 100-річний ювілей. Роки радісні і тяжкі, святкові і буденні, насичені подіями та непередбачуваними змінами. Але, незважаючи на поважний вік, ювілярка надихає інших життєвою енергією.

       Селищний голова Ігор Пеньков завітав до іменинниці з подарунком та побажаннями здоров’я, бадьорого  настрою, мирного неба над головою. 

Ніна Олексіївна закінчила Миколаївське медичне училище за фахом вакцинатор. Два роки дипломований спеціаліст робила діткам щеплення у школах і дитсадках та зарекомендувала себе чуйним і уважним фахівцем. Згодом почалась війна, а з нею і нелегкі випробування. Після війни Ніна Олексіївна поїхала в Донецьку область (м. Зугрес) на будівництво електростанції і працювала там  мотористкою, а потім влаштувалась обліковцем у місцевий колгосп, де і зустріла свого судженого, який повернувся з армії (відслужив 7 років у морському флоті  і війну пройшов на військовому кораблі). Із чоловіком виростили сина Анатолія, але він через хворобу пішов з життя. Втішається ювілярка, що має внучку і правнука.

Згадують односельці, які смачні страви готувала Ніна Олексіївна, адже в колгоспі працювала кухаркою, а на заслуженому відпочинку ще продовжила працювати на різних роботах -  птахаркою в рільничій бригаді, різноробочою на леваді.

Сьогодні ювілярка вболіває за долю України та має мрію – дочекатись, коли в Україні закінчиться війна.

«Мені вже все одно, але хочу, щоб молодим на рідній землі було добре, вільно, затишно жити, щоб настав, нарешті, спокій і мир», - каже ювілярка.

Секретом свого довголіття жінка вважає те, що все своє життя вживала натуральні продукти харчування та невтомно  працювала, не вживала ніяких ліків, чого бажає й іншим людям.


Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь