A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

ОПОВІЩЕННЯ ПРО НАДЗВИЧАЙНУ СИТУАЦІЮ

Дата: 08.09.2022 10:14
Кількість переглядів: 175

Звуки сирен, сигнально-гучномовних пристроїв, переривисті гудки інших сигнальних засобів, транспорту, означають сигнал цивільного захисту «УВАГА ВСІМ!». Також, сповіщення про виникнення НС (надзвичайної ситуації) буде здійснено в застосунку на телефоні «ТРИВОГА» шляхом передачі сигналу «РАДІАЦІЙНА НЕБЕЗПЕКА».

 

ДІЇ В ПЕРШІ ГОДИНИ АВАРІЇ

Щойно стало відомо про небезпеку радіоактивного забруднення, слід негайно одягнути на себе та дітей протигаз, респіратор, протипилову тканинну маску або ватно-марлеву пов'язку та пройти до укриття, якщо воно знаходиться в безпосередній близькості.

Якщо захисна споруда знаходиться надто далеко та відсутні засоби захисту органів дихання, необхідно залишатись вдома.

Упакуйте продукти харчування у герметичні пакети (загорніть у декілька шарів паперу, складіть у банки, каструлі або пакети) та приберіть до холодильника.

Створіть запас води, заливши її в посуд з кришками чи пробками.

Приготуйте найпростіші засоби спеціальної обробки - мило, мильний розчин.

Підготуйтеся до можливої евакуації.

 

ЗАВЧАСНА ПІДГОТОВКА ДО ЕВАКУАЦІЇ

Враховуючи введення воєнного стану в державі та оперативну обстановку, яка склалася на території області, максимально сплануйте виїзд до безпечної зони від радіаційного вибуху особистим транспортом. Постійно тримайте автотранспорт у справному стані та заправленим пальним до повного баку. Також, ретельно сплануйте маршрут виїзду (в залежності від зони ведення активних бойових дій) та місце прибуття в безпечну зону, при цьому розгляньте варіанти розміщення у родичів, друзів, знайомих, близьких тощо.

Якщо ви будете евакуюватися органами державної влади завчасно в органах місцевого самоврядування уточніть адресу збірного пункту евакуації та яким видом транспорту або пішим порядком Ви вирушаєте до нього.

 

ЕВАКУАЦІЯ

Отримавши повідомлення про початок евакуації, не панікуйте.

Вимкніть джерела водо-, електро- та газопостачання, загасіть вогонь у грубах.

Повідомте сусідів та близьких про початок евакуації. Надайте допомогу дітям, особам з інвалідністю, людям похилого віку.

Візьміть екстрену валізу та вирушайте власним автотранспортом за спланованим маршрутом в безпечну зону, а у разі неможливості це зробити – вирушайте до збірного пункту евакуації.

Якщо Ви не можете самостійно вийти з приміщення, Вам необхідно вивісити за вікном або прив'язати до ручки вхідних дверей біле полотно так, щоб було видно з вулиці, та повідомити органи місцевого самоврядування, підрозділи ДСНС, Національної поліції. Вам на допомогу будуть направлені працівники соціальних служб.

УВАГА!

В залежності від масштабу аварії, напрямку вітру інших складових на відповідних територіях можуть вводитися  різні Режими радіаційного захисту населення в умовах радіоактивного забруднення, які передбачають виконання визначених заходів.

 

Найголовніше у будь-який ситуації - намагатися не панікувати!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь