A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Громадські роботи: зайнятість для безробітних, користь для громади

Дата: 23.11.2022 12:17
Кількість переглядів: 261

Устинівщина, як і інші території Кіровоградщини, стала місцем прихистку для внутрішньо переміщених осіб з початком розв’язання росією війни в Україні. Хтось придивлявся і поїхав в інше місце, хтось поїхав за кордон, а хтось вирішив зупинитись і пожити на Устинівщині, а потім вирішити що робити далі.

 Спеціалісти районної філії  Кіровоградського обласного центру зайнятості відразу розпочали надавати даній категорії населення інформаційні роз’яснення про  послуги  Державної служби зайнятості, щоб допомогти в пошуках роботи та мати постійний або тимчасовий заробіток.

Однією з таких послуг є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру, до участі у яких долучають безробітних громадян, в тому числі і внутрішньо переміщених осіб , які отримали статус безробітного.

Адже участь у них мотивує людину до праці, змінює її уявлення про підходящу роботу та є джерелом додаткового прибутку, а також засобом переходу до постійного працевлаштування.

 Устинівська селищна рада, підтримуючи та розуміючи ситуацію, в якій опинилися люди з інших регіонів, виділила кошти з місцевого бюджету для організації громадських робіт на території громади, в першу чергу для ВПО.

Так, з липня місяця поточного року 8 осіб переселенців взяли участь в громадських роботах з благоустрою території. Працювали на територіях Новоігорівського, Криничненського, Докучаєвського, Седнівського,  Інгульського старостинських округів та в Устинівці. З початку дії воєнного стану районна філія направила на громадські роботи 32 безробітних, кожне четвертне нове робоче місце, створене для проведення громадських робіт, було зайняте внутрішньо переміщенними особами.

У свою чергу, ці роботи корисні і для територій громади, адже  – це розвиток територіальних громад, вирішення нагальних соціальних проблем, а для безробітних можливість мати додатковий заробіток.

 

  На оплату праці безробітних з місцевого бюджету у 2022 році загалом було використано  50 тисяч гривень та кошти фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття 6,8 тисяч гривень.

Громадські роботи, у період відсутності постійних робочих місць, дають можливість встановити нові соціальні контакти, завдяки яким людина знайде постійну роботу, це спосіб, на деякий час, залучити безробітних до легальної зайнятості з гарантованим заробітком. Водночас нам вдається розв'язати чимало актуальних для життєдіяльності територіальних громад питань. Мета завжди була і залишається благородною – щоб чистими і ошатними були населені пункти, а безробітні отримали додатковий заробіток.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь