Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

IV сесії XIV скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей

Дата: 23.02.2023 17:36
Кількість переглядів: 111

21 лютого в сесійній залі Кіровоградської обласної ради розпочала роботу IV сесії  XIV скликання  Кіровоградського обласного парламенту дітей. Формат проведення – змішаний: 33 депутати в залі та 63 депутати дистанційно з підключенням до Zoom-конференції. Парламент дітей Устинівської територіальної громади представляли Юлія Пінчук, Вікторія Андрієнко, Задорожна Анастасія.

Сесія розпочалася з пленарного засідання та привітання всіх учасників з Міжнародним днем рідної мови. Вшанували хвилиною мовчання всіх Героїв України та дітей, які втратили життя внаслідок російської агресії проти України. З мотиваційною промовою до депутатів звернулися почесні гості засідання: Андрій Райкович – голова Кіровоградської обласної військової адміністрації, Сергій Шульга – голова Кіровоградської обласної ради, Катерина Колтунова – заступниця голови Кіровоградської обласної військової адміністрації. Після урочистого виконання Гімну України та Гімну Кіровоградського обласного парламенту дітей перейшли до робочих питань зустрічі.

Першим пунктом порядку денного було оновлення Меморандуму про співпрацю між Кіровоградською обласною військовою адміністрацією, Кіровоградською обласною радою та Кіровоградським обласним парламентом дітей. Враховуючи тривалий досвід ефективної співпраці та з метою розвитку учнівського парламентаризму сторони – підписанти ініціювали оновлення Меморандуму про співпрацю та Плану спільних дій шляхом підписання його оновленого тексту. Заздалегідь обговоривши пропозиції всіх сторін та ознайомившись з текстом, перейшли до затвердження намірів підписами голови Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрія Райковича, голови Кіровоградської обласної ради Сергія Шульги  та голови Кіровоградського обласного парламенту дітей Іларіона Цертія.

Про винятковий досвід дитячої та молодіжної активності в період дії правового режиму воєнного стану в державі з досвіду роботи Кіровоградського обласного парламенту дітей доповіла заступниця голови ОПД Юлія Нездвецька. В співдоповіді про моніторинг діяльності органів дитячого самоврядування та рейтинг їх активності в міжсесійний період представила координаторка ОПД  Катерина Олексієнко. За активну громадянську позицію, вагомий внесок в розвиток учнівського парламентаризму та лідируючу позицію в рейтинговій системі діяльності ОПД директорка департаменту освіти і науки Ельза Лещенко нагородила дипломами кращі осередки учнівського самоврядування в області. Також досвід реалізації дитячих ініціатив в своїй громаді представив Дмитро Григораш – голова Парламенту дітей Голованівської громади.

Пленарне засідання завершилося перервою на роботу в профільних комісіях Кіровоградського обласного парламенту дітей.

Депутатський корпус, що працював в режимі Zoom-конференції пройшов онлайн інтенсив від випускника ОПД, кращого знавця організації та проведення дебатів Тимофія Білокоза. Практикум спрямований на методику організації та проведення дебатів, окреслена тема «Лідерами народжуються чи стають?».

22.02 – другий сесій IV сесії  XIV скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей, який пройшов в онлайн форматі. Юні парламентарі в профільних комісіях  напрацювали пропозиції до проекту рішення сесії, а на пленарному засіданні заслухали звіти парламентів громад про роботу у міжсесійний період. Про роботу Парламенту дітей Устинівської територіальної громади звітувала Анастасія Задорожна з доповіддю «Перемагають сильні духом!». В якій розповіла про волонтерську діяльність Парламенту дітей Устинівської ТГ. Після звітів територіальних громад  затвердили рішення сесії. Після закриття сесії було проведено лідерську вечірку на тему «Україна – єдина».

Сповнена приємними хвилюваннями та яскравими емоціями закінчилася IV сесії  XIV скликання  Кіровоградського обласного парламенту дітей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь