A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Шановні мешканці громади!

Дата: 24.02.2023 13:11
Кількість переглядів: 103

Доводимо до вашого відома, що всі відходи є об’єктом права власності, а відповідно до положень Цивільного кодексу, власник не може використовувати право власності на шкоду правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію.

Відповідно до Закону України «Про відходи» забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, у тому числі побутових на території населених пунктів та в інших місцях, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людей.

Тому в першу чергу власник відходів повинен дотримуватись вимог поводження з ними та не допускати засмічення та забруднення території. Власником відходів може бути громадянин України, особа без громадянства, підприємства, установи та організації усіх форм власності, які володіють, користуються і розпоряджаються відходами.

Рішенням дев’ятнадцятої сесії  восьмого скликання Устинівської селищної ради від 22 грудня 2021 року № 1675 затверджено Правила благоустрою населених пунктів Устинівської селищної територіальної громади. Дані правила встановлюють вимоги щодо благоустрою територій населених пунктів, містять загальнообов’язкові норми, що регулюють належне утримання та раціональне використання територій  за порушення яких настає відповідальність, передбачена чинним законодавством України.

Згідно ст.42 діючого Закону України «Про відходи» зазначено, що особи винні в порушенні законодавства про відходи несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоровя людини та економічних збитків. Памятайте, що викидання сміття у не встановленому для цього місці призводить до забруднення довкілля.

Тож, якщо ви стали свідком викидання сміття у недозволеному місці просимо вас зафіксувати факт вчинення порушення (сфотографувавши) та терміново зателефонувати   до відділу поліції   за номером 102.

Нагадуємо, що послуги з вивезення твердих побутових відходів на території громади здійснює КП «Комунальник» Устинівської селищної ради . Договір на вивезення побутових твердих відходів можна заключити за адресою:   смт Устинівка, вул. Ювілейна,4.Фото без опису

Памятайте, що від нас самих залежить порядок на території громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь