Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Заходи в закладах освіти до річниці вторгнення окупанта

Дата: 24.02.2023 14:54
Кількість переглядів: 2434

24 лютого… ВІЙНА!!!  Знову?!… А чи, можливо, це ще те 24…?!

НІ! Сьогодні вже 24 лютого 2023 року!..

24 лютого виповнюється 365 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку Москва розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму у 2014 році, розв’язавши при цьому першу в XXI столітті континентальну війну в Європі, підірвавши систему колективної світової безпеки, встановлену після Другої світової війни.

Метою російської агресії є не просто загарбання територій, а знищення нашої національної ідентичності, геноцид українського народу. Російська держава й ідеологія рашизму офіційно заперечують існування українців як окремої нації. На тимчасово окупованих українських територіях росіяни повторюють найгірші практики нацизму – масові розстріли, депортації, знущання з цивільного населення, умисне плюндрування та розкрадання приватної власності та цінностей.

За цей рік ми всі змінилися. Ще зовсім недавно ми не особливо звертали увагу на слова «Слава Україні! – Героям слава!». Нині вони перестали бути тільки вітанням, а набули нового реального, непідробного і святого змісту. Тепер ми ще гучніше розмовляємо українською при росіянах. Ми навчилися цінувати навіть найменші миті нашого життя, навіть короткочасні моменти радості… хвилини тиші і спокою… відчуття щастя від зустрічі дорогих людей… хвилини відпочинку у перерві між боями… листи з дому… малюнки дітей… Тепер ми не соромимося кричати, ні – волати! -  від горя і плакати від радості… Ми, Українці, зрозуміли Сенс Життя, яке нам дане Богом… Ми змінилися…

У річницю початку російської агресії проти України у навчальних закладах громади проведено тематичні заходи: виставка «Кожен із нас – воїн», перегляд фільму-реквію «Імена на стінах», патріотичний раунд «Куємо Перемогу разом!», виховні заходи «Що наближає нас до  Перемоги?», «Рік Незламності», акціїя «Стрічка Пам’яті», круглий стіл «Наш Рік Незламності» виховні години та години спілкування.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь