Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Заходи в закладах освіти з нагоди відзначення 209 –ї річниці від Дня народження Т. Г. Шевченка

Дата: 09.03.2023 16:58
Кількість переглядів: 89

Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно. Він сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає у  державі, підсвідомо і свідомо через уста кожного із мучеників нації незалежно від віку промовляє до кривдників:

«свою Україну любіть,

Любіть її... во врем’я люте,

В остатню тяжкую мінуту

За неї Господа моліть»

Щороку весна нагадує нам про Т.Г.Шевченка, про незбагненну суть його Слова. І кожного року в березні місяці українці вшановують пам’ять видатного Кобзаря, патріота України.

З метою виховання любові та пошани до творчої спадщини, сприяння формуванню патріотично налаштованої особистості, розвитку творчих здібностей здобувачів освіти в закладах освіти громади  було проведено виховні заходи: дні, декади, тижні вшанування пам’яті поета. Невмирущій славі генія українського народу були присвячені тематичні години спілкування «Незабутній Тарас Шевченко», «Вшануймо пам’ять Кобзаря»,  віршовані челенджі та флешмоби, інтелектуально – пізнавальні ігри, брейн – ринги, вікторини, конкурси декламаторів поезії Кобзаря «Якби ти нас, Тарасе, чув!», заочні віртуальні відеоекскурсії «Шевченко і світ», «Мистецька спадщина Т.Г.Шевченка», творчі конкурси "Шевченко в моєму серці", де діти писали   есе, твори-роздуми, твори-мініатюри, вірші. Учні переглядали відео, презентації про творчість митця, створювали плакати співпраці «Ми Шевченка славить будем і ніколи не забудем!», складали пазли.

У свій час, сам того не знаючи, Шевченко сотворив подвиг. Його поетичне слово має чудодійну силу, воно любить і ненавидить, воно плаче і сміється, воно радіє і сумує разом з нами і сьогодні. Тарас Григорович – дар Божий для українського народу, всього людства. Тож живімо Шевченком, продовжуймо його безсмертя в собі і слухаймо Кобзареве слово!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь