A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Обережно - отруєння сурогатним алкоголем!

Дата: 23.03.2023 10:02
Кількість переглядів: 191

Фото без описуКропивницьке районне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області закликає громадян за жодних обставин не купувати і не вживати алкоголь невідомого походження. Така продукція може стати причиною важких, часто непоправних порушень в організмі, що ведуть до смерті. Зокрема в березні поточного року в м. Кропивницький зареєстрували три випадки отруєння алкоголем невідомого походження.

Алкогольні сурогати – це рідини, не призначені для вживання в якості напоїв. До них відноситься побутова хімія, косметичні засоби (одеколони, духи, лосьйони), автомобільні рідини (омивачі скла, гальмівна рідина), лікарські препарати (настоянки пустирника, глоду) та інше.

Окрема категорія алкогольних сурогатів - це фальсифіковані алкогольні напої. Горілка, коньяк, вино, настоянка, інші алкогольні напої, що виготовлені з порушенням технології, можуть бути небезпечними для здоров’я людини та викликати сильне отруєння.

Перші ознаки такого отруєння – нудота, запаморочення, розлад координації, утруднена вимова. Перед очима з’являються «мушки», у скронях пульсує, болить живіт і з’являється безперервна блювота, зводить литкові м’язи, двоїться в очах, знижується температура тіла, можлива втрата свідомості. В такому стані порушується діяльність серцево-судинної і дихальної систем. У постраждалих частішає пульс, він стає ниткоподібним (погано прощупується), дихання стає шумним. Може спостерігатися рясне відділення слини і слизу, іноді у вигляді піни. Наслідки такого отруєння дуже небезпечні, може настати алкогольна кома та навіть смерть. Тому потерпілому потрібна медична допомога і екстрена госпіталізація.

Ще раз закликаємо громадян не нехтувати правилами безпеки при придбанні харчових продуктів та напоїв, Купуйте продукцію лише в закладах торгівлі, де вам можуть надати документи на товар. Бережіть себе та своїх близьких!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь