A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи може власник житла «виписати» осіб самостійно, без їх згоди та без звернення до суду?

Дата: 24.04.2023 10:03
Кількість переглядів: 172

В Україні діє Закон «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні».

Статтею 18 вказаного Закону передбачено можливість  зняття особи із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) за заявою власника житла приватної форми власності.

Для цього потрібно звернутися до відділу ЦНАП Устинівської селищної ради із заявою про зняття особи (осіб) із задекларованого/зареєстрованого місця проживання та надати документ, що посвідчує особу (у разі особистого звернення), документ, що підтверджує право власності на житло, в якому задекларовано/зареєстровано місце проживання особи (осіб), що знімається та документ, що підтверджує сплату адміністративного збору.

Відомості про реєстрацію права власності на житло обовязково повинні бути внесені до Державного  реєстру речових прав на нерухоме майно.

У разі подання заяви, законним представником (представником) особи, додатково подаються:

документ, що посвідчує особу законного представника (представника);

документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника (представника), крім випадків, коли заява подається законним представником малолітньої дитини.

Заява може бути подана лише повнолітньою особою або законним представником малолітньої дитини.

При знятті із задекларованого/зареєстрованого місця проживання більше однієї особи разом із заявою власник житла подає документ, що підтверджує сплату адміністративного збору, окремо щодо кожної особи.

Також передбачено нюанс щодо «виписки» дітей. Якщо власник подає заяву про зняття з реєстрації батьків дитини (або одного з них), дитина також підлягає зняттю з реєстрації. Однак власник не може виписати з житла власних дітей, що цілком зрозуміло.

Зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) особи за заявою співвласника житла здійснюється за згодою іншого співвласника житла, яка надається особисто або через представника та підтверджується підписом такого співвласника або його представника у заяві.

Потрібно звернути увагу, що «виписати» одного із співвласників житла без його згоди неможливо.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь