A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Заходи в закладах освіти з нагоди 37 річниці Чорнобильської трагедії

Дата: 27.04.2023 11:24
Кількість переглядів: 110

В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них - 26 квітня, день, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Наша пам'ять і пам'ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року, коли ядерна смерть загрожувала всьому живому і неживому.

В закладах освіти громади з нагоди Міжнародного дня пам'яті Чорнобильської катастрофи 26 квітня проведені виховні години на тему: «Гірчить чорнобиль, крізь роки гірчить», «Чорнобиль – скорбота пам’яті людської», «Стежками Чорнобильської трагедії», тематичні виставки літератури  «Чорнобильська катастрофа та її наслідки», бібліотечні години «Гірчить Чорнобиль крізь роки», перегляд фільму «Ліквідатори Чорнобильської катастрофи»  години - реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…», «Чорнобиль – не тільки біль України, а й біль всієї планети Земля» бесіди «Дзвони Чорнобиля»,  екологічні години «Чорнобиль…чорний біль нашої землі» та години пам’яті «Чорнобиль не має минулого часу», учні та педагоги долучилися до акції «Квітка Відродження» в ході якої виготовили білі троянди, також діти висадили квіти та каштани.

Чорнобильську АЕС остаточно зупинено 15 грудня 2000 року. Та щороку в квітні б'ють тривожним набатом дзвони Чорнобиля... Вони нагадують: Пам'ятайте! Думайте, люди! Думайте серцем й душею! Пам'ятайте, що доля планети, доля всього людства, наше з вами майбутнє у наших руках.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь