A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Освіта впродовж життя: тренд чи вимога часу?

Дата: 22.05.2023 09:48
Кількість переглядів: 110

Освіта впродовж життя: тренд чи вимога часу? Відповідь на це питання точно знає директорка Інгульського ліцею Ольга Кондрашова, яка отримала за сприяння Державної служби зайнятості ваучер і пройшла навчання за спеціальністю «Середня освіта (Математика)».

Відповідь неоднозначна – це, водночас, і тренд, і вимога часу.  

«Мені сьогодні 45+, я хочу бути в курсі всіх новин освітянської сфери, нових методів, нових креативних ідей та технологій. Я переконана, що головними життєвими постулатами сучасної людини сьогодні повинні бути вміння знаходити потрібну інформацію, налагодження ключових компетентностей та комунікацій, адаптація до змін та навчатися впродовж життя», - розповідає О. Кондрашова.

Для освітян – це як правило, адже для здобуття учнівською та студентською молоддю якісної освіти, педагоги повинні володіти сучасними освітніми трендами, бути обізнаним у сфері інформаційних технологій та досконало не лише володіти цими навичками, а й передавати їх молодому поколінню, аби молодь вміла генерувати нові креативні ідеї та втілювати їх у життя.

Цьому всьому необхідно навчатися і на допомогу може прийти Державна служба зайнятості, яка застосовує різні форми організації професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації громадян. Однією з таких форм є навчання за ваучером.

Для вчителів, які не зареєстровані в Державній службі зайнятості як безробітні і у яких є бажання опановувати нові знання або підвищувати власні професійні компетенції, пропозиція отримання ваучера на навчання є цікавою.

Наразі в області 60 освітян Кіровоградщини отримали ваучер на безкоштовне навчання, з них 5 – мешканці Устинівської громади – вчителі Інгульського та Седнівського ліцеїв.

Навчання за ваучерами вчителі проходили на базі Центральноукраїнського державного університету ім. Володимира Винниченка за спеціальностями «Середня освіта (Українська мова і література)» та «Середня освіта (Математика)».

«Від успішного та постійного підвищення кваліфікації вчителя, без перебільшення, виграють усі: і педагоги, і діти, і батьки, і держава загалом. Коли вчитель є висококваліфікованим та спрямовує свою роботу на втілення інновацій, діти можуть отримувати якісну освіту, яка дозволить їм реалізувати себе у житті. А коли є державна підтримка – це шанс, який не можна втрачати», - говорить О. Кондрашова

Ви маєте вищу педагогічну освіту, не зареєстровані в Державній службі зайнятості як безробітні і є бажання опановувати нові знання або підвищувати власні професійні компетенції? Не зволікайте отримати ваучер та безкоштовно за сприяння Державної служби зайнятості опанувати нові знання – це реально!

Довідково. Ваучер – це документ, який видається одноразово та дає право  пройти навчання за затвердженим переліком професій та спеціальностей за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Перелік професій та спеціальностей за посиланням https://is.gd/qjIfuw Корисну інформацію, що стосується отримання ваучера, черпайте  тут https://is.gd/6czbRh


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь