Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Відзначення Дня Конституції в Устинівській громаді

Дата: 28.06.2023 17:08
Кількість переглядів: 151

День Конституції України – головне свято держави, яке символізує вибраний народом курс розвитку країни. Українці в своїй Конституції закріпили курс на незалежність, суверенітет, цілісність, свободу слова, рівноправ’я  - цінності країн з розвинутою демократією.

Тож сьогодні, 28 червня, відбулося відзначення Дня Конституції в Устинівській громаді.

Свято розпочалося урочистою ходою, яку очолила дівчина в українському вбранні з символічними промінцями жовто-блакитного кольору, які тримали вихованці Устинівського ліцею. Далі йшли хлопці з прапорами України.

До ходи приєдналися запрошені на захід сім’ї загиблих захисників, працівники селищної ради, її комунальних закладів, жителі та гості селища, школярі ліцеїв громади.

Біля пам’ятного знаку захисникам незалежності та суверенітету України відбувся урочистий мітинг, на якому виступили селищний голова  Ігор Пеньков, вихованці ліцею, начальник сьомого відділу Кропивницького РТЦК та СП підполковник  Павло Гапонов.

Продовження заходу відбулося у будинку культури, де перед входом до зали було встановлено скриньки для збору коштів на підтримку ЗСУ.

Благодійний патріотичний концерт розпочали з вшанування пам’яті загиблих захисників Устинівської громади хвилиною мовчання.

Самодіяльні колективи сільських клубів та будинків культури підготували номери національно-патріотичної тематики.

Одночасно з концертом на стадіоні Устинівського ліцею проходив благодійний футбольний матч з ціллю підтримки ЗСУ.

Також біля будинку культури було розгорнуто виставку робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Квітуча Україна» та у парковій зоні проводилися національно-патріотичні заходи для дітей.

Після завершення концертної програми оргкомітетом з підготовки заходу було підбито підсумки зі збору коштів на благодійному  концерті  – 17300,00 грн.

Зібрані кошти будуть передані військовослужбовцю, жителю с. Криничуватка Валерію Верезумському для придбання автомобіля.

Устинівська селищна рада вдячна всім, хто відгукнувся на запрошення відвідати захід та підтримати наші славні Збройні Сили України, наших захисників, дякуючи кому ми маємо можливість жити, працювати, навчатися у вільній та незалежній країні!

Вічна пам’ять і шана полеглим у боях!

Слава Україні! Героям Слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь