Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Торгівля людьми в умовах воєнної агресії

Дата: 21.07.2023 13:10
Кількість переглядів: 246

Фото без описуЖінки та діти, які змушені зараз покинути Україну через військову агресію росії та прямують до сусідніх країн, стикаються з ризиками торгівлі людьми. Водночас чоловіки, що залишаються всередині країни, також можуть стати здобиччю торговців людьми. Втрата роботи і доходу внаслідок війни, обмежені можливості забезпечити головні потреби внутрішньо переміщених осіб, біженців та постраждалого від війни населення призведуть до зростання ризиків.

Злочинний світ пристосовується до змін реальності, полюючи на нові жертви, торговці людьми готуються скористатися вразливістю тих, хто змушений покинути Україну.

Щороку 30 липня в Україні відзначається всесвітній день протидії торгівлі людьми, який проголошений Генеральною асамблеєю ООН у 2013 році з метою привернення уваги світової спільноти та підвищення рівня поінформованості населення щодо проблеми торгівлі людьми.

Профілактичними заходами щодо запобігання торгівлі людьми є підвищення загального рівня правової свідомості населення, формування навичок безпечної поведінки під час подорожі, у новому місці перебування та вдома, толерантне ставлення до потерпілих від торгівлі людьми.

Кожна особа має можливість скористатися інформаційними матеріалами Представництва МОМ в Україні щодо безпечних подорожей: https://bit.ly/. Звернутися за практичними порадами можна до: Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527, що працює за підтримки МОМ, з 8:00 до 20:00 за номером 527 (безкоштовно з мобільних телефонів) або 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів) та  Національної «гарячої» лінії з попередження насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (для дзвінків з мобільного) ГО «Ла Страда-Україна».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь