Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Дотримання гендерно толерантних принципів - у полі зору пробаціонерів

Дата: 07.08.2023 13:33
Кількість переглядів: 351

Фото без описуКропивницький районний сектор №6 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області повідомляє: за останні роки у світі та в Україні зокрема досягнуто значного прогресу у просуванні принципу гендерної рівності. Уряд, ділові кола, профспілки, громадські організації докладають в нашій державі багато зусиль з подолання дискримінаційних стереотипів, що створюють перепони на шляху забезпечення рівності в суспільстві.

Фото без описуПроте, як свідчать дані досліджень, попри величезні зусилля, для жінок в Україні, як і раніше, існують реальні перепони в багатьох сферах, зокрема на ринку праці. Гендерна дискримінація та гендерна нерівність у сфері праці залишаються. Причиною тому – стійкі гендерні стереотипи, відсутність рівних можливостей та сильніша вразливість жінок до численних форм дискримінації, котрі спостерігаються здебільшого у доступі до зайнятості, професійному зростанні та оплаті праці, жінки слабше представлені на керівних посадах і серед тих, хто приймає політичні та управлінські рішення.

Тож національне законодавство, зокрема Закон України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», покладає на роботодавця обов’язок забезпечувати і контролювати рівність можливостей і однакове ставлення до чоловіків і жінок, рівну оплату праці рівної цінності, сприяти поліпшенню балансу між роботою і сім’єю для працівників, рівні підходи для пропозицій у разі зайняття вакантних посад, а стаття 18 цього Закону визначає необхідність забезпечення рівних можливостей під час укладання колективних договорів та угод.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь