Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

«ВИХОДЬ НА СВІТЛО»

Дата: 16.08.2023 08:35
Кількість переглядів: 141

14.08.2023 року в рамках проведення проєкту Державної служби України з питань праці «Виходь на світло», відповідно до розпорядження селищного голови, на території Устинівської селищної територіальної громади відбувся рейд членів селищної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

Було обстежено 13 суб’єктів господарювання на території комунального ринку в смт Устинівка (фізичні особи-підприємці, заклади роздрібної торгівлі)  щодо законності здійснення торгівельної діяльності, належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

В ході рейду проводилась інформаційно-роз'яснювальна робота з підприємцями по питанню належного застосування трудового законодавства при влаштуванні на роботу та оплаті праці найманим працівникам, доводились переваги належним чином оформлених трудових відносин.

В ході рейду було виявлено, що два працівники одного з суб’єктів господарювання, що здійснював торгівлю сільськогосподарською продукцією, вже довгий час працювали без оформлення трудових відносин згідно вимог чинного законодавства. Порушнику було виписане повідомлення з вимогою негайно працевлаштувати даних працівників, про що офіційно повідомити відповідні контролюючі органи.    

          Робота селищної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення по виявленню тіньової зайнятості буде продовжена і в подальшому.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь