Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

ОБҐРУНТУВАННЯ

Дата: 02.05.2023 09:56
Кількість переглядів: 18

технічних та якісних характеристик закупівлі згідно предмету: «Капітальний ремонт частини вулиці Ювілейна від буд. №14 до перехрестя з вул. Об’їздна в смт. Устинівка Кропивницького району Кіровоградської області ДК 021:2015 (CPV) - 45230000-8 – будівництво трубопроводів, ліній зв’язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь», розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

02.05.2023р.

 

Згідно ч. 1 ст. 31 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» проектна документація на будівництво об’єктів розробляється у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування, з урахуванням вимог містобудівної документації та вихідних даних і дотриманням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил та затверджується замовником.

Для виконання робіт згідно об’єкту ремонту генеральним проектувальником ФОП Андалюкевич А.В. розроблено проектну документацію на будівництво, яка згідно вимог чинного законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил визначає конкретні архітектурні, конструктивні, технічні та технологічні рішення щодо виконання робіт, в тому числі обсяги робіт, відомість ресурсів. Щодо виготовленої проектної документації за робочим проектом виконано державну експертизу її кошторисної частини та отримано за її результатами позитивний експертний звіт №0424Є/04/23 від 07.04.2023р.

 У складі кошторисної частини проектної документації міститься підсумкова відомість ресурсів, що визначає перелік врахованих у кошторисній вартості будівництва матеріалів, виробів та комплектів, що мають бути використані при виконанні робіт, а так само локальні кошториси на будівельні роботи №№ 02-01-01, 02-01-02, які відповідно визначають перелік та обсяги робіт згідно об’єкту ремонту.

Згідно абз. 3 п. 5.1. кошторисних норм України «Настанова з визначення вартості будівництва» для розрахунку ціни пропозиції учасника процедури закупівлі (договірної ціни) замовник надає відомість обсягів робіт, відомість ресурсів до неї без цін або затверджену проектну документацію. Таким чином, при визначенні технічних, якісних та кількісних характеристик предмету закупівлі (найменування та обсяги робіт, витрат, тощо), що передбачені тендерною документацією, для складення технічної специфікації та на виконання КНУ використано дані згідно наявних у складі інвесторської кошторисної документації підсумкової відомості ресурсів та локальних кошторисів на будівельні роботи.

В той же час, для визначення очікуваної вартості об’єкту ремонту (2 841 824,86 грн. з ПДВ) використано дані зведеного кошторисного розрахунку вартості об`єкта ремонту, та в якості очікуваної вартості прийнято суму, отриману шляхом додавання вартостей витрат згідно вказаного розрахунку за підсумком глав 1-9 (2308,183 тис. грн.), сум кошторисного прибутку (15,880 тис. грн.), коштів на покриття адміністративних витрат будівельних організацій (8,075 тис. грн.), коштів на покриття ризику (даний показник враховано пропорційно з перерахунку 1,5 % для підрядника згідно п. 5.31. КНУ для твердої договірної ціни, та згідно прийнятого до розрахунку у складі зведеного кошторисного розрахунку показника витрат на покриття ризику всiх учасникiв будівництва в розмірі 2,4% від підсумку глав 1-12 зведеного кошторисного розрахунку – 36,049 тис. грн.), та розміру ПДВ на вказані витрати – 20%.

Розмір бюджетного призначення визначається у відповідності до кошторису замовника на 2023, затвердженого згідно рішення сесії Устинівської селищної ради № 2202 від 19.04.2023р., та довідки про зміни до кошторису на 2023 рік від № 5 від 21.04.2023 року, в тому числі за кодом КЕКВ: 3132 – 3 020 000,00 Капітальний ремонт інших об’єктів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь