A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Стихійна торгівля – загроза для здоров’я!

Дата: 29.09.2023 15:44
Кількість переглядів: 106

Фото без описуУстинівська селищна рада вкотре повідомляє жителів нашої громади, що стихійна торгівля продуктами харчування є загрозою епідемічного добробуту населення.

Відповідно до статті 14 Закону України “Про захист прав споживачів” споживач має право на безпеку продукції, а саме на те, щоб продукція за звичайних умов її використання, зберігання і транспортування була безпечною для його життя, здоров'я, навколишнього природного середовища. Чи забезпечене це право у випадку вуличної торгівлі? Питання риторичне.

Стихійна торгівля харчовими продуктами несе значні ризики для здоров’я споживачів. Покупці мають усвідомлювати, що особи, які здійснюють торгівлю на стихійних ринках, не проходять періодичні медичні огляди, можуть хворіти на гострі кишкові інфекційні хвороби, туберкульоз, інші хвороби.

Навіть купуючи домашні овочі чи фрукти, ви маєте усвідомлювати, що господар на власний розсуд міг використовувати засоби захисту рослин від шкідників, хвороб та бур’яну, при цьому забруднюючи хімічними речовинами саму продукцію.

Тому будь-який продаж харчових продуктів у несанкціонованих місцях несе потенційну небезпеку для споживачів та є забороненим. За здійснення стихійної торгівлі передбачена адміністративна відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь