A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

ХХІІІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Дата: 26.10.2023 10:50
Кількість переглядів: 163

Фото без описуЗ метою пропагування грамотності, розвитку державної мови та виховання мовної культури 27 жовтня 2023 року об 11.00 у День української писемності та мови відбудеться написання XXIII Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

 

Цього року свято відзначають за новою датою через рішення Православної церкви України (ПЦУ) та Української греко-католицької церкви (УГКЦ) перейти на новий церковний календар. Свято української писемності та мови традиційно відзначається в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, з чиїм ім’ям пов’язують започаткування писемної української мови.

Радіодиктант звучатиме в ефірі «Українського радіо», радіо «Культура» та телеканалу «Суспільне Культура». Для всіх, хто не встигне на пряму трансляцію, записи будуть доступні на ютуб-каналі «Українського радіо» та на Facebook-сторінках Громадського мовника.

Автором тексту для цьогорічного диктанту стане поетеса, перекладачка, авторка прозових творів та лауреат Шевченківської премії — Катерина Калитко. Читатиме Олексій Гнатковський - актор, театральний режисер та виконавець ролі у популярному фільмі «Довбуш».

У зв’язку із вищевикладеним, та на знак поваги до української мови  гостинно запрошуємо всіх охочих до бібліотек Устинівської громади для написання диктанту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь