Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

«Заряджені гідністю та жагою свободи!»

Дата: 20.11.2023 11:27
Кількість переглядів: 87

Кропивницьким районним сектор №6 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області до Дня Гідності та Свободи, за матеріалами наукових співробітників Національного музею Революції Гідності, було проведено інформаційний захід «Заряджені гідністю та жагою свободи!» із залученням клієнтів пробації.Фото без опису

Зокрема було розглянуто  історичний контекст українських Майданів: передумови, причини, хронологію, самоорганізацію суспільства й ініціативи та символи. 

Фото без опису10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Того листопадового вечора ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап і що події, які відбуватимуться наступні 94 дні – перший крок на шляху до драматичних геополітичних змін. Їх тригером стало продовження боротьби українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а духовні цінності – Гідність і Свободу. Цінності, про які у Європі не говорили, бо вважали їх очевидними, про які в росії мовчали, бо вважали їх небезпечними.

Запровадження Дня Гідності та Свободи на державному рівні є свідченням визнання важливості цих цінностей як наріжних для українського суспільства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь