A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Виховання майбутніх науковців

Дата: 21.12.2023 15:21
Кількість переглядів: 118

Конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів  – членів Малої академії наук України є одним із провідних заходів МАН,  мета якого  виявлення і підтримка обдарованих дітей, залучення інтелектуально й творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції учнів, виховання в них самостійності, наполегливості, вміння формувати й обстоювати власну думку.

20 грудня 2023 року в режимі офлайн, не зважаючи на переривання заходу під звуки сирен, в Устинівському ліцеї Устинівської селищної ради відбувся І (шкільний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України. На захист до юних науковців завітала методист Кіровоградської МАН Казакова Олена Сергіївна, яка мала нагоду вручити 8 грамот та дипломів Устинівським ліцеїстам за участь у різних конкурсах Кіровоградської МАН: Прокопенко Єлизаветі, Дюковій Анастасії, Барнюк Анні, Гуземі Артему, Заїці Аріні, Сав’юку Ростиславу, Личман Вікторії.

Розпочався захід в Устинівському ліцеї не традиційно- виступом маленьких «манчиків», майбутніх науковців - учнів 4-го класу: Юшко Елеонора (4-А клас) «Цікава логіка», Ковальчук Вероніка, Сівова Софія, Чечун Вікторія, Корніченко Дарія (4-Б клас) колективний проект  «(Не) безпечні Ешки» та презентацією виставки талановитого учня 6-Б класу, майбутнього військового інженера – Білошицького Богдана, який власноруч виготовляє макети зброї із доступних матеріалів. Також на початку заходу представила присутнім свою цікаву роботу Прокопенко Єлизавета, яку презентувала на обласному конкурсі «Економічна розвідка» в номінації «Економічна перспектива» (тема есе «Ким я хочу стати в майбутньому та як моя мрія пов’язана з економікою»).

Цікаво, плідно, різнобічно, творчо пройшов постерний захист науково-дослідницьких робіт І етапу та відбулася наукова конференція. На розгляд фахового журі було представлено 8 робіт: Корніченко Євгеній, 10-Б клас «Альтернативні джерела освітлення»; Прокопенко Єлизавета, 8-Б клас «Аналітичні методи розв’язування задач з параметрами», «Впровадження додаткового елементу опорних прикочуючих коліс сівалки зернотукової з метою ресурсозбереження»; Бірка Софія, 11-А клас «Світло в фотографії», «Новорічні свята нашого краю. Історичний аспект»; Сусідко Богдан, 10-А клас «Розв’язування систем лінійних рівнянь за допомогою визначників»; Сидоренко Любов, 10-Б клас «Звичаї та традиції рідного краю. Зимовий цикл»; Товкач Тетяна, 9-А клас «Діалекти нашого краю». За результатами проведеного конкурсу  були визначені переможці в 6 наукових секціях.

Найкращі наукові роботи будуть представлені на ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь