A A A K K K
для людей із порушенням зору
Устинівська селищна рада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Флагманський проект МВС – «Автошколи для осіб з інвалідністю»

Дата: 06.03.2024 16:47
Кількість переглядів: 38

 Відповідно до Положення про Міністерство у справах ветеранів  України, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2018 року №1175 (зі змінами), одним з основних завдань Міністерств є формування і реалізація державної політики у сфері соціального захисту ветеранів та членів їх сімей, зокрема, забезпечення соціальної та професійної адаптації, зайнятості, підвищення конкурентноспроможності на ринку праці.

Нині серед громадян України користується попитом послуга з отримання посвідчення водія. Серед  охочих кермувати автівкою є й люди з інвалідністю. Саме тому в Україні було створено автошколи для осіб з інвалідністю.

Мета цього проету – створення зручної та якісної державної послуги з навчання керування автомобілем та  отримання посвідчення водія на право керування транспортним  засобом для людей з інвалідністю із порушенням опорно-рухового апарату. Тому можливості підрозділів теритріальних  сервісних центрів МВС та мережі автошкіл на базі  закладів вищої освіти МВС для людей з інвалідністю, які прагнуть навчатись керуванню автомобілем та отримати посвідчення водія, розширюються.

Переваги флагманського проекту МВС:

навчання  та складання іспитів у інклюзивних приміщеннях;

доступні інфраструктура та максимально безбар'єрний простір;

навчання у змішаних інклюзивних групах або індивідуально;

можливість теоретичного навчання в дистанційному форматі;

індивідуальне навчання  за зручним графіком та інше.

Загарна тривалість навчаня – 11 тижнів. Із них 64 години – теоретичний курс, та 40 годин – практичний курс. Орієнтовна вартість  навчання -6000 грн.

Перелік вимог до майбутніх водіїв: 

бажання навчитися керувати автомобілем з ручним керуванням;

відсутність медичних протипоказань (захворювання і вади) за наявності яких особа не може бути допущена до керування транспортними засобами категорії «В»;

 наявність необхідного переліку документів.Фото без опису

Наразі така автошкола працює і приймає охочих  і в Кіровоградській області.  Іспит складається в сервісному центрі МВС на транспортному засобі з ручним керуванням. Водійське посвідчення отримується в тому ж  сервісному центрі МВС, де складається теоретичний іспит.

Більш детальна інформація щодо проекту «Автошколи для осіб з інвалідністю» розміщена за посиланням: https://driveability.mvs.gov/ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь